• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέα πτώση 3% καθώς τα πλοία επιστρέφουν στην Ερυθρά Θάλασσα

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Με νέες βαριές απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ναυτιλιακές εταιρείες δηλώνουν έτοιμες να ξεκινήσουν ξανά τις διαδρομές των πλοίων τους μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

    Το WTI Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 2,34 δολάρια ή -3,2% στα 71,77 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ στο ICE Futures του Λονδίνου, το Brent υποχώρησε κατά 1,26 δολάρια ή -1,6% στα 78,39 δολάρια το βαρέλι. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Brent, αυτό της παράδοσης Μαρτίου, υποχώρησε κατά 2,39 δολάρια ή -3%  στα 77,15 δολάρια το βαρέλι.

    Μέχρι στιγμής, η Maersk και οι  CMA CGM έχουν ανακοινώσει πως καράβια τους θα επιστρέψουν στη διαδρομή, μειώνοντας έτσι τις ανησυχίες για τις προμήθειες του πετρελαίου της Μέσης Ανατολής. Η απόφασή τους έρχεται παρά το γεγονός πως η επιχείρηση υπό τις ΗΠΑ για την καταστολή των επιθέσεων των Χούθι δεν έχει ακόμα αποδώσει όσο θα ήλπιζαν.

    Η σημερινή πτώση ήρθε παρά τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για την Ενέργεια (EIA), η οποία ανέφερε πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού την περασμένη εβδομάδα. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 7,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μείωση κατά 2,7 εκατ. βαρέλια.

    Διαβάστε επίσης

    Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ χακάρει κάμερες σπιτιών στον νότιο Λίβανο

    Συρία: Εκρήξεις στα περίχωρα της Δαμασκού, για «ισραηλινή επίθεση» μιλά η κρατική τηλεόραση

    Υπ. Παιδείας: Προσλήψεις 521 αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση



    ΣΧΟΛΙΑ