• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Μικρή υποχώρηση για WTI και Brent μετά τη μείωση ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με μικρές απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με τις τιμές του «μαύρου χρυσού» να δέχονται πίεση από τα στοιχεία στις ΗΠΑ τα οποία έδειξαν μείωση της εβδομαδιαίας ζήτησης για βενζίνη.

    Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η EIA έδειξαν μια  εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 600.000 βαρέλια, αν και τα αποθέματα αποστάγματος αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου. ΣΕ έρευνα της S&P Global Commodity Insights, οι αναλυτές ανέμεναν μείωση των αποθεμάτων κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια για τη βενζίνη.

    Την ίδια ώρα, πάντως, τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προέβλεψαν μείωση της προσφοράς αργού κατά 2,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την S&P Global Commodity Insights.

    Αργά την Τρίτη, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.

    Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητη στα 13,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, ενώ τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing, στην Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 600.000 βαρέλια, στα 32,4 εκατομμύρια βαρέλια.

    Σε αυτό το κλίμα, το  West Texas Intermediate παράδοσης Ιουνίου, υποχώρησε κατά  55 cents ή -0,7%, για να διακανονιστεί στα 82,81 δολάρια το βαρέλι στο NYMEX.

    To Βrent Ιουνίου  υποχώρησε κατά 40 cents, ή σχεδόν 0,5%, στα 88,02  δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Αξιωματούχος επιβεβαιώνει την παράδοση πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία

    Συνάντηση Ερντογάν-Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα – Συζήτησαν και για την Κύπρο

    Μήνυμα Μπάιντεν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων: “Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εκφράζονται ανοιχτά εναντίον της μισαλλοδοξίας”



    ΣΧΟΛΙΑ