• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Δεύτερη ημέρα απωλειών μετά το sell-off της Τρίτης

    πετρελαιοπηγή


    Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με τις απώλειες της ημέρας πάντως να είναι σαφώς χαμηλότερες από το sell off της Τρίτης, στο οποίο οδήγησαν εν μέρει οι δηλώσεις του προέδρου της Fed στο Κογκρέσο.

    Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφερε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαρτίου. Η EIA είχε αναφέρει προηγουμένως εβδομαδιαίες αυξήσεις της προσφοράς αργού για 10 συνεχόμενες εβδομάδες.

    Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 700.000 βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά την Τρίτη μείωση 3,8 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή που επικαλούταν τα στοιχεία.

    Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing στην Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 900.000 βαρέλια για την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

    Η έκθεση EIA έδειξε επίσης εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ οι προμήθειες αποστάγματος αυξήθηκαν κατά 100.000 βαρέλια. Η έρευνα των αναλυτών είχε προβλέψει μείωση των αποθεμάτων κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια για τη βενζίνη και 1 εκατομμύριο βαρέλια για τα αποστάγματα.

    Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 25 σεντς, ή -0,3%, στα 77,33 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το αργό τύπου Brent παράδοσης Μαΐου, ο παγκόσμιος δείκτη αναφοράς, υποχώρησε κατά  9 σεντς, ή -0,1%, στα 83,20 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Νέες ηπιες απώλειες μια μέρα μετά τη δεύτερη χειρότερη συνεδρίαση του 2023

    Ευρωκοινοβούλιο: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη από την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ελευθεριών – Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ