• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ανέκαμψε το WTI λόγω ενδείξεων για υποχώρησης πληθωρισμού

    • NewsRoom


    Μετά τις εξελίξεις στην Ευρώπη, το πετρέλαιο κατέγραψε κέρδη την Τρίτη ανακάμπτοντας από τα χαμηλά της Δευτέρα με τις εξελίξεις από την Ευρώπη στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

    Με βάση το κλίμα, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκαν 1,2% ή 1,05 δολάρια στα 86.92 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδριακά και τα 87.82 δολάρια ανά βαρέλι. Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιανουαρίου, το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) κερδίζουν 0,43% ή 44 σεντ στα 93.58 δολάρια ανά βαρέλι.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Οι τιμές του πετρελαίου «πήραν τα πάνω τους» μετά από τις αναφορές για πτώση ρωσικών πυραύλων στην Πολωνία, καθώς μια κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Μόσχας και ενός κράτους μέλους του NATO θα μπορούσε να περιορίσει τη διαθεσιμότητα του καυσίμου και να οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο τα συμβόλαια.

    Εξάλλου, με ενδιαφέρον καταγράφονται οι εξελίξεις στην Κίνα -τη μεγαλύτερη καταναλώτρια πετρελαίου στον κόσμο- καθώς η αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνει τις ανησυχίες για νέα lockdown από το Πεκίνο.Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι ο πληθωρισμός είχε αρχίσει να μειώνεται, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει στην Federal Reserve να επιβραδύνει τον επιθετικό ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων.

    Οι δείκτες της Wall Street κέρδισαν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, ενώ ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε, καθιστώντας το πετρέλαιο σε δολάρια λιγότερο ακριβό για κατόχους άλλων νομισμάτων. “Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν κατά κάποιο τρόπο θετικά. Οι μετοχές απογειώθηκαν από αυτό και φαίνεται ότι τραβάμε ψηλά τώρα”, δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.

    Στην προσφορά των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου αναμένεται να έχουν μειωθεί κατά περίπου 300.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα, εν όψει των αναφορών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, που αναμένεται τις επόμενες ώρες.

    Διαβάστε επίσης

    Πτώση κατέγραψε ο χρυσός λόγω του δολαρίου

    Μετά την FTX ετοιμάζονται νέα κανόνια στον χώρο των Bitcoin

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Τέταρτη σερί άνοδος για τον Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ