• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Άλμα 2,1% για το WTI στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Μεγάλη Τετάρτη, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό για τον μήνα Μάρτιο στις ΗΠΑ, με το WTI να εκτοξεύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.

    Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate για παράδοση Μαΐου σημείωσε άνοδο 1,73 δολ., ή 2,1%, για να διαμορφωθεί στα 83,26 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το υψηλότερο κλείσιμο του συμβολαίου πρώτου μήνα από τις 16 Νοεμβρίου.

    Την ίδια ώρα, το αργό τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, ενισχύθηκε κατά  1,72 δολάρια ή 2%, φθάνοντας στα 87,33 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, για τον υψηλότερο διακανονισμό από τον Ιανουάριο.

    Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Μάρτιο, σε επίπεδο μήνα, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,2% σύμφωνα με την έρευνα της  Wall Street Journal.  Σε επίπεδο έτους, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 5%  από 6% τον Φεβρουάριο.

    Εν τω μεταξύ, οι τιμές βρήκαν ώθηση και από τη δήλωση της υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ, Τζένιφερ Γκράνχολμ, η οποία φέρεται να δήλωσε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να ξαναγεμίσει το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου της χώρας σύντομα.

    Τα κέρδη επεκτάθηκαν μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών πως τα εμπορικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 600.000 βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Απριλίου, έπειτα από μειώσεις σε καθεμία από τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 700.000 βαρέλια, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global Commodity Insights. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά τη Μεγάλη Τρίτη ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά σχεδόν 380.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.

    Η έκθεση EIA έδειξε εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων κατά 300.000 βαρέλια για τη βενζίνη και 600.000 βαρέλια για τα αποστάγματα. Η έρευνα των αναλυτών είχε προβλέψει μείωση της προσφοράς κατά 900.000 βαρέλια για τη βενζίνη και αύξηση κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια για τα αποστάγματα.

    Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing, στην Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια για την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, ενώ η συνολική εγχώρια παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε κατά 100.000 βαρέλια στα 12,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Τι περιέχουν τα διαβαθμισμένα έγγραφα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο

    Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές – Στο 0,13% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ