ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε μια ασταθή συνεδρίαση, μετά από τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που υπαινίχθηκε ότι προτιμά χαμηλές τιμές αντί για κυρώσεις για να πιέσει τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το WTI Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 0,7% στα 63,57/βαρέλι, καθώς οι επενδυτές αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα των διεθνών προσπαθειών να περιορίσουν τις ροές πετρελαίου από τη Ρωσία. Το Brent Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 0,8% στις 67,44 δολάρια το βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.
Παράλληλα, οι τιμές επηρεάστηκαν από τις διακυμάνσεις στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και την προσοχή των επενδυτών σε γεωπολιτικούς κινδύνους και κυρώσεις. Οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές εγκαταστάσεις διύλισης μειώνουν τη λειτουργική ικανότητα κάτω από 5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ οι αμερικανικές εξαγωγές και τα αποθέματα καυσίμων αυξάνονται.
Η αγορά παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα εύρος περίπου 5 δολαρίων, επηρεαζόμενη από την επαναφορά παραγωγής OPEC+ και από οικονομικές αβεβαιότητες, όπως οι δασμοί των ΗΠΑ.
Διαβάστε επίσης
Τραμπ – Στάρμερ: Διαφώνησαν για Ουκρανία και Παλαιστίνη
Google: Ενσωματώνει το Gemini στο Chrome μετά την αποφυγή αναγκαστικής πώλησης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παιχνίδι των εκατομμυρίων της UEFA για την Ελλάδα ίσως κρίνει το… ράπισμα από την Τσέλιε
- Ελληνικό: Νέο επεισόδιο στον πόλεμο της Lamda με τους δήμους
- ΗΠΑ: Γιατί η κυβέρνηση Τραμπ υποβαθμίζει τα εγκλήματα «λευκού κολάρου»; Η διαδρομή από τη Μεγάλη Ύφεση έως σήμερα
- Τρελές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο – Η Wall Street στο κόκκινο, ομόλογα στο 4,39%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.