ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με νέες απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο ίδιος και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονός που συνέβαλε στην άμβλυνση ορισμένων ανησυχιών σχετικά με τους κινδύνους προσφοράς.
«Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια θα οδηγήσει σε επιτυχή κατάληξη, ελπίζω σύντομα!» έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο διεύρυναν τις απώλειες, το δολάριο εξασθένησε και οι αμερικανικές μετοχές περιόρισαν τις απώλειες μετά την ανάρτηση.
Ο Τραμπ μίλησε επίσης την Τετάρτη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Το West Texas Intermediate για παράδοση τον Μάρτιο υποχώρησε κατά 8 σεντς ή -0,1%, για να διαμορφωθεί στα 71,29 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο είχε κλείσει στο -2,7% την Τετάρτη.
Το Brent Απριλίου υποχώρησε κατά 16 σεντς ή -0,2%, στα 75,02 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε επίσης ένα σχέδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους αμοιβαίους δασμούς για τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, λέγοντας ότι εργάζεται για την εξίσωση των όρων ανταγωνισμού μεταξύ των ξένων και των εγχώριων παραγωγών.
Παράλληλα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας με έδρα το Παρίσι αύξησε την Πέμπτη συγκρατημένα την πρόβλεψή του για την αύξηση της ζήτησης αργού το 2025. Βλέπει αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης αργού κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος, από την πρόβλεψή της του Ιανουαρίου για 1,05 mbd, φτάνοντας συνολικά τα 104 mbd κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση πετρελαίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- SirecEnergy: Επενδυτικό κρεσέντο άνω των 10 εκατ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση μέσω του ZAP Taxi Club
- Οι αγορές προεξοφλούν συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Ολη η αλήθεια για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Παναθηναϊκό: Η παρουσία του στη Λεωφόρο, οι τεράστιες επενδύσεις, τα χαμένα σχέδια για γήπεδο
- Χανταϊός: Ο καθηγητής Αποστολος Βανταράκης απαντά σε 6 ερωτήσεις για το νέο ιό που προκαλεί ανησυχία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.