ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, σημειώνοντας την τέταρτη αύξηση στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, καθώς η εποχική ζήτηση αντισταθμίζει εν μέρει την απώλεια του γεωπολιτικού ασφάλιστρου κινδύνου.
Το αμερικανικό WTI παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 0,5% στα 65,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent Σεπτεμβρίου αυξήθηκε επίσης κατά 0,6% στα 67,11 δολάρια
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τους εμπορικούς τους εταίρους, με την προθεσμία για επίτευξη συμφωνίας να λήγει τις επόμενες ημέρες, ενώ ταυτόχρονα περιμένουν ότι ο OPEC+ θα αυξήσει και πάλι την παραγωγή του τον Αύγουστο, με το ύψος της αύξησης να είναι παρόμοιοι με τις αυξήσεις που αποφασίστηκαν για Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.
Πηγές του OPEC+ δήλωσαν στο Reuters την προηγούμενη εβδομάδα ότι το καρτέλ σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή του κατά 411.000 βαρέλια την ημέρα τον επόμενο μήνα. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 6 Ιουλίου.
«Η ζήτηση για πετρέλαιο παραμένει αρκετά ισχυρή», δηλώνει ο Phil Flynn της Price Futures Group, ενώ σχολιάζοντας τις προσδοκίες ότι ο OPEC+ θα συμφωνήσει να αποσύρει ακόμη 411.000 βαρέλια την ημέρα από τις περικοπές παραγωγής τον Αύγουστο ανέφερε πως «πάντα περιμέναμε να επιστρέψουν».
«Τα προσθέτουν λίγο πιο γρήγορα απ’ ό,τι αρχικά νομίζαμε… αλλά ο λόγος που προχωρούν είναι επειδή υπάρχει ζήτηση», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γουόρεν Μπάφετ: Ποια είναι η γυναίκα που τον δίδαξε πώς χτίζεται μια «αυτοκρατορία»
- Ρεκόρ πώλησης για τη Ferrari: Η μοναδική Daytona SP3 «Tailor Made» έπιασε 26 εκατ. δολάρια
- Γιάννης Καρούζος: Τι ισχύει για το 13ωρο του νέου εργατικού νομοσχεδίου;
- Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (Βεργίνα): Πού ποντάρει για μεγαλύτερη ανάπτυξη
