• Σχόλιο Αγοράς

    Νέο άλμα 2% για το αργό, επέστρεψε πάνω από τα 60 δολάρια το Brent

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου

    γεώτρηση πετρελαίου


    Το όριο των 60 δολαρίων έπιασε για πρώτη φορά εδώ και πάνω από έναν χρόνο η τιμή του ενεργού συμβολαίου του brent, σε μια νέα ημέρα ανόδου για το πετρέλαιο.

    Οι τιμές του αργού έλαβαν ώθηση από το θετικό κλίμα γύρω από την πορεία της πανδημίας και τις ελπίδες που γεννιούνται καθώς ξεπερνούνται σταδιακά τα προβλήματα γύρω από τον εμβολιασμό, αλλά και από την αισιοδοξία για το νέο πακέτο στήριξης στην αμερικανική οικονομία, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων. Όπως επίσης και από την ισχυρή οικονομική δραστηριότητα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Κίνα.

    Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν μετά και την απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να μην παρασυρθεί σε άμεση απόσυρση των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

    Έτσι, το συμβόλαιο Απριλίου του Brent έκλεισε με άνοδο 2,1% στα 60,56 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει έως τα 60,63 δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμή από τις 24 Ιανουαρίου του 2020, σύμφωνα με το Dow Jones Market Data.

    Το συμβόλαιο Μαρτίου για το West Texas Intermediate ενισχύθηκε κατά  2% κλείνοντας στα $57,97  δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμή του από τις 21 Ιανουαρίου του 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ