• Σχόλιο Αγοράς

    Νέες ισχυρές πιέσεις στην Wall Street – Στο -1,43% έκλεισε ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    «Εβδομάδα παθών» προμηνύεται αυτή που διανύουμε για την Wall Street καθώς η χθεσινή αντίδραση των δεικτών φάνηκε πως ήταν κάτι παροδικό, αφού ο φόβος για επιθετική αύξηση των επιτοκίων από πλευράς Fed «οδηγεί» κάθε κίνηση στην αγορά. Με αποτέλεσμα να κυριαρχούν οι πωλήσεις.

    Τα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις αλλά και η πέμπτη διαδοχική εβδομάδα υποχώρησης των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας δεν έδωσαν την απαιτούμενη ενέργεια στους επενδυτές. Νέο sell off σήμερα, χωρίς τις τεράστιες απώλειες της Τρίτης, αλλά μία ακόμα συνεδρίαση που οδηγεί τους δείκτες σε μία ακόμα αρνητική εβδομάδα από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία. Οι προβλέψεις δυσοίωνες με πολλούς μεγαλοεπενδυτές να τονίζουν ότι η bear market δεν έχει φτάσει στο τέλος της ενώ πολλοί κάνουν λόγο ακόμα και για πτώση των μετοχών έως 20%.

    Οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο, τέλος, μετά την υποχώρηση του προηγούμενου μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να συνεχίσουν να υποχωρούν λόγω των πληθωριστικών πιέσεων στο πορτοφόλι των καταναλωτών.

    Ειδικότερα, η αξία των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο μετά την πτώση του Ιουλίου κατά 0,4% με βάση την αναθεωρημένη μέτρηση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου. Η αρχική μέτρηση ήταν πως είχαν μείνει αμετάβλητες.

    Μεγάλες απώλειες για πετρέλαιο και χρυσό

    Το πετρέλαιο του Οκτωβρίου σημείωσε πτώση κατά 3,38 δολάρια ή 3,8% στα 85,10 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 3,38 δολ. ή 3,8%, κλείνοντας στα 85,10 δολ. το βαρέλι.

    Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου επίσης σημείωσε μεγάλη πτώση, υποχωρώντας 31,80 δολάρια ή 1,9%, για να διαμορφωθεί στα 1.677,30 δολάρια η ουγγιά. Αυτό είναι και το χαμηλότερο «κλείσιμο» συμβολαίου από τις 3 Απριλίου 2020 και η μεγαλύτερη μονοήμερη ποσοστιαία πτώση από τις 5 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

    Μετοχές

    Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Adobe καθώς έχασε πάνω από 16% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της Figma έναντι 20 δισ. δολ.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Salesforce Inc. με απώλειες -3.43%.

    Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 173,27 μονάδες ή 0,56%, στις 30.961,82 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να «χάνει» 44,69 μονάδες ή 1,13%, στις 3.901,32 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει απώλειες 167,32 μονάδων ή 1,43%, στις 11.552,36 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ