• Σχόλιο Αγοράς

    Νέες απώλειες για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προβληματισμός για τις κινήσεις της FED

    • NewsRoom
    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν ελαφρώς χαμηλότερα την Πέμπτη, καθώς η αστάθεια συνεχίστηκε μετά από τις λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια νομισματικής σύσφιξης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ήρθαν στο φως με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED, αλλά  και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

    Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν επίσης τις συνέπειες από τους αυστηρούς ελέγχους Covid-19 της Κίνας, καθώς η χώρα μάχεται ενάντια σε μια μια νέα αύξηση κρουσμάτων, που ενδεχομένως διαταράσσει περαιτέρω τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

    Αναμένουν επίσης τις λεπτομέρειες για έναν νέο γύρο δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αφού  φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

    Την ίδια ώρα, η Ρωσία ξεκίνησε δική της έρευνα για τις συνθήκες κράτησης των Ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται αιχμάλωτοι στην Ουκρανία, ενώ απάντησε αρνητικά στο προσχέδιο συμφωνίας που απέστειλε το Κίεβο, υποστηρίζοντας πως διαφοροποιείται από τα συμφωνημένα στην Κωνσταντινούπολη.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για μια διήμερη συνάντηση για να εξετάσουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την απάντηση του διεθνούς οργανισμού. Η Ουκρανία ζήτησε να της αποσταλούν περισσότερα όπλα, κάτι που φαίνεται πως γίνεται δεκτό από το NATO.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις  7.551,81 μονάδες με πτώση  0,47%.

    Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις  14.078,15 μονάδες σημειώνοντας πτώση  0,52% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις  6.461,68 μονάδες  με πτώση 0,57%.

    Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις  24.302,71 μονάδες με πτώση  0,59% και στην Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε στις  8.467,40 μονάδες σημειώνοντας πτώση  0,17%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 455,02 μονάδες με πτώση 0,21%.

    Από τις μετοχές του Stoxx 600 ξεχώρισε αυτή της ιταλικής εταιρείας χαρτοφυλακίου, Atlantia, που έκλεισε με άνοδο +6,87%.

    Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της βρετανικής κατασκευαστικής εταιρείας , Countryside Partnerships, κλείνοντας με απώλειες -14,57%.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ