• Σχόλιο Αγοράς

    Μεικτό κλείσιμο στη Wall Street – Μια ανάσα από τα υψηλά έτους οι βασικοί δείκτες

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με οριακές μεταβολές και μεικτά αποτελέσματα έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να αναμένει τις αυριανές ανακοινώσεις για τον δείκτη πληθωρισμού που προτιμά η FED.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones 35,430.42 μονάδες, με άνοδο 0,04%. Αντίθετα, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.550,58 μονάδες με απώλειες -0,09% και ο Nasdaq με απώλειες 14.258,49 μονάδες με απώλειες -0,16%. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από το 4,3% για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, δίνοντας στήριξη στις αποτιμήσεις των μετοχών.

    Ακόμα κι έτσι, πάντως, οι βασικοί δείκτες παραμένουν σε τροχιά για την καλύτερη μηνιαία επίδοση για το 2023. Ο S&P 500 και ο Dow Jones ενισχύονται μέχρι στιγμής τον Νοέμβριο κατά 8,5% και 7,2%, ενώ ο  Nasdaq έχει αναρριχηθεί περίπου 10,9% την ίδια περίοδο.

    Για να φτάσει σε νέο υψηλό κλεισίματος για το 2023, ο Dow θα πρέπει να ενισχυθεί κατά περίπου 0,5%. Ο S&P 500 βρίσκεται περίπου σε απόσταση 0,8% από το υψηλό κλεισίματος του έτους, ενώ ο Nasdaq απέχει περίπου 0,7%. Σύμφωνα μάλιστα με τον Adam Turnquist, επικεφαλής τεχνικής στρατηγικής της LPL Financial, ο S&P 500 θα μπορούσε να φτάσει τις 4.600 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με τον Δεκέμβριο να θεωρείται παραδοσιακά ο καλύτερος μήνας για τις μετοχές.

    Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 5,2% υψηλότερο από τον προβλεπόμενο. Η ώθηση προήλθε κυρίως από τις αναθεωρήσεις στις κρατικές δαπάνες και τις επενδύσεις σε μη οικιστικές δομές.

    Πώς κινήθηκαν οι μετοχές στη Wall Street

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Salesforce (2,41%), Intel (1,61%), Goldman Sachs (1,60%), Nike (1,49%) και American Express (1,07%). Μάλιστα, η Salesforce ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, με την μετοχή της να σημειώνει στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές άνοδο 11%.

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του δείκτη σημείωσαν οι Microsoft (-1,01%), UnitedHealth Group (-1,03%), Chevron (-1,10%) και Walmart (-1,61%).

    Εκτός του Dow Jones, άνοδο περίπου 9,4% σημείωσε η General Motors,  αφού η εταιρεία ανακοίνωσε επαναγορά 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αύξησε το μέρισμά της. Η NetApp σημείωσε άνοδο 14,6%, αφού κατέγραψε άνοδο των κερδών στο τρίμηνο, ενώ στο +3,6% έκλεισε η Phillips 66, καθώς η Elliott Investment Management ανέλαβε μερίδιο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην ενεργειακή εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου το WTI αναμένοντας τον OPEC+

    Κοντόπουλος: Ικανοποίηση για το επενδυτικό συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο

    Fed: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το φθινόπωρο



    ΣΧΟΛΙΑ