• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτή εικόνα στο άνοιγμα της Wall Street, οι τεχνολογικές μετοχές περιορίζουν τις απώλειες για τους δείκτες

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες άνοιξε η τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα της εβδομάδας στη Wall Street, με τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και την ανακοίνωση της Apple για split 1:4 μετοχών να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

    Οι τέσσερις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, Facebook, Amazon, Apple και Alphabet (Google), κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν την Τρίτη. Οι μετοχές των τριών πρώτων ενισχύονται, με την μετοχή της Facebook να κινείται αυτή την ώρα κοντά στο +7%, της Amazon στο +4,31% και της  Apple στο +5,51%, βοηθώντας τους βασικούς δείκτες να περιορίσουν τις απώλειες τους.  Αντίθετα οι μετοχές της Alphabet υποχωρούν κατά 4,6% καθώς παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από την πτώση των εσόδων από τις διαφημίσεις της Google σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, για πρώτη φορά στην ιστορία.

    Αντίθετα με τις τεχνολογικές, απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ ζημιές κατέγραψαν για το δεύτερο τρίμηνο τόσο η  Cevron όσο και η Exxon Mobil.

    Στήριγμα στους επενδυτές μπορούν να δώσουν και τα στοιχεία για την καταναλωτική δαπάνη τον Ιούνιο, η οποία αυξήθηκε κατά επιπλέον 5,6% σε σχέση με τον Μάιο, κατά τον οποίο είχε παρουσιάσει αύξηση 85%.

    Αυτή την ώρα ο Dow  Jones υποχωρεί στις 26.189,29 μονάδες με απώλειες -0,47%, με την Apple και την Merck & Co. (0,91%) να είναι οι μόνες που κινούνται θετικά.  Τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μετοχών του  δείκτη καταγράφει η Chevron (-4,25%).

    Πτώση και για τον S&P 500 στις 3.239,36 μονάδες καταγράφοντας απώλειες -0,21% ενώ θετικά κινείται ο  Nasdaq στις 10.611,68  μονάδες με άνοδο 0,23%.



    ΣΧΟΛΙΑ