• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, βουτιά για τη Softbank στο Τόκιο


    Μικτά πρόσημα επικράτησαν στις ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου και παρά τα χθεσινά κέρδη της Wall Street. Συγκεκριμένα, με ισχυρά κέρδη έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου η Wall Street, παίρνοντας ώθηση από τα αποτελέσματα της Facebook και της General Motors.

    Ωστόσο, ο Οκτώβριος αποδείχθηκε ιδιαίτερα καταστροφικός μήνας, καθώς οι βασικοί δείκτες σημείωσαν πραγματικά «βουτιά».

    Στην Ασία, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον κλάδο μεταποίησης της Κίνας τον Οκτώβριο (ο δείκτης Caixin China PMI διαμορφώθηκε στο 50,1 από 50 που ήταν τον προηγούμενο μήνα και οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων), οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα δεν κατάφεραν να συνεχίσουν τη χτεσινή αντίδραση και κατέληξαν με οριακές μεταβολές. Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε οριακά υψηλότερα, ενώ ο Shenzen ενισχύθηκε 1,14%.

    Καλύτερη εικόνα στο Χονγκ Κονγκ, με το δείκτη Hang Seng να κινείται με άνοδο 1,7%.

    Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 1,02% χαμηλότερα στις 21.674 μονάδες με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Η μετοχή της Panasonic υποχώρησε 5,99%, η Υahoo Japan 8,25% και η δεικτοβαρής Softbank κατέληξε με απώλειες 8,25%.

    Αναλυτές ανέφεραν ότι η πτώση της Softbank ενδέχεται να οφείλεται στις πιθανές μειώσεις τελών στις οποίες σκέφτονται να προχωρήσουν οι ανταγωνιστές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου. Ωστόσο οι εγχώριες τηλεπικοινωνίες κατέχουν μικρό ποσοστό της αγοράς για δικαιολογηθεί η σημερινή πτώση στη μετοχή.

    Να σημειωθεί ότι η μετοχή έχει δεχτεί πλήγμα τον τελευταίο καιρό και από τις επιχειρηματικές σχέσεις που έχει με τη Σαουδική Αραβία.

    Στις υπόλοιπες αγορές, ο ΙDX στην Ινδονησία και ο Sensex στην Ινδία κινούνται με οριακή άνοδο, ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 0,26% χαμηλότερα και ο ASX στην Αυστραλία σημείωσε οριακά κέρδη 0,18%.



    ΣΧΟΛΙΑ