• Σχόλιο Αγοράς

    Μικρή πτώση του WTI λόγω ανησυχιών για τον τυφώνα Ίαν

    • NewsRoom


    Μικρές απώλειες εμφάνισε το πετρέλαιο WTI την Πέμπτη μετά την ανοδική πορεία που εμφάνισε την Τετάρτη λόγω της απόφασης της Τράπεζας της Αγγλίας. Ο λόγος για την μικρή πτώση που κατέγραψε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι οι φόβοι για την πορεία του τυφώνα Ίαν και πως αυτό θα επηρεάσει την παραγωγή.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης Νοεμβρίου του Brent κατέγραψε πτώση 1,07% διαμορφώνοντας την τιμή στα 88,36 δολάρια το βαρέλι. To συμβόλαιο εκπλήρωσης του Νοεμβρίου του πετρελαίου WTI έχασε 92 σεντ ή 1,1% για να διαμορφωθεί στα 81,23 δολάρια το βαρέλι.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Όπως δήλωσε ο Ρόμπι Φρέιζερ της Schneider Electric στο MarketWatch, «οι φόβοι για ύφεση εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά τις προοπτικές ζήτησης για το επόμενο χρονικό διάστημα, έχοντας ενισχυθεί από τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και άλλες κεντρικές τράπεζες».

    Η αγορά κατέγραψε αυτό το αποτέλεσμα, καθώς η απειλή του τυφώνα Ian υποχώρησε με την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ να αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες στα προ κακοκαιρίας επίπεδα. Μάλιστα, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία, ήδη έχουν κλείσει παραγγελία 158.000 βαρελιών στο Κόλπο του Μεξικού.

    Οι δείκτες αναφοράς του αργού ανέκαμψαν από τα χαμηλά εννέα μηνών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ενισχύθηκαν από την πτώση του δείκτη του δολαρίου ΗΠΑ και τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Μικρές απώλειες για τον χρυσό – Πρόβλεψη για νέα πτώση μέχρι το τέλος του 2022

    «Βουτιά» στις ευρωαγορές – Απώλειες 1,8% για τον Stoxx 600

    Καταρρέει ξανά η Wall Street – Πιέσεις 3,3% για τον Nasdaq, γκρεμίζονται Apple, Tesla και Coinbase



    ΣΧΟΛΙΑ