• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικρές απώλειες για τον χρυσό – Πρόβλεψη για νέα πτώση μέχρι το τέλος του 2022

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Μικρές απώλειες σημείωσε ο χρυσός, την Πέμπτη, μετά την απότομη άνοδο του στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ημερών. Αυτό δείχνει να οφείλεται στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων από κοινού με το δολάριο.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού έπεσε κατά 1,40 δολάρια, ή κοντά στο 0,1% για να διαμορφωθεί στα 1.668,60.  Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού Δεκεμβρίου υποχώρησαν 17 σεντς, ή 0,9%, στα 18,712 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το παλλάδιο Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 42 δολ., ή 1,9%, στα 2.211,10 δολ., ενώ η πλατίνα του Ιανουαρίου διαμορφώθηκε στα 860,20 δολ. ανά ουγγιά, σημειώνοντας πτώση 60 σεντς. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού για παράδοση Δεκεμβρίου αυξήθηκαν 6 σεντς, ή 1,8%, στα 3,418 δολάρια ανά λίβρα.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Η ICICI Banκ εκτιμά πως οι τιμές του χρυσού μπορεί να υποχωρήσουν στα επίπεδα των 1.600 δολαρίων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την αύξηση των βασικών επιτοκίων της ώστε να μειώσει τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με το MarketWatch.

    Ο χρυσός έλαβε μια σύντομη «ανάσα» την Τετάρτη, με τις τιμές να ολοκληρώνουν εκείνη τη συνεδρίαση υψηλότερα, καθώς οι αμερικανικές μετοχές εκτινάχθηκαν στα ύψη και οι αποδόσεις των ομολόγων κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους σε περισσότερα από δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για να ηρεμήσει τη αγορά, η οποία ενίσχυσε τις αγορές σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

    Ακόμη, μετά από μία σύντομη πτωτική πορεία, το δολάριο ανέβηκε ξανά στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και είκοσι χρόνια, σε σύγκριση με το ευρώ, τη λίρα και το γιεν.

    Διαβάστε επίσης

    «Βουτιά» στις ευρωαγορές – Απώλειες 1,8% για τον Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Τα νέα χαμηλά στην Wall, χάλασαν το κλίμα – Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Jumbo κόντρα στις πωλήσεις σε Alpha, Πειραιώς και ΔΕΗ

    Καταρρέει ξανά η Wall Street – Πιέσεις 3,3% για τον Nasdaq, γκρεμίζονται Apple, Tesla και Coinbase



    ΣΧΟΛΙΑ