• Σχόλιο Αγοράς

    Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Πάνω από το όριο των 100 δολαρίων κατάφερε να κλείσει η τιμή του ενεργού συμβολαίου του αμερικανικού πετρελαίου, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε λόγω της κατάστασης στην Κίνα με τα εκτεταμένα lockdowns.

    Παρά το γεγονός πως μέσα στην ημέρα υποχώρησε κάτω από τα 100 δολάρια, το πιο ενεργό συμβόλαιο του West Texas Intermediate έκλεισε με άνοδο 0,3% υψηλότερα στα 102,02 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια ώρα, το Brent Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 105,32 δολάρια το βαρέλι, με ήπια άνοδο.

    Οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν στήριξη στην ανακοίνωση από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των στοιχείων για τα ενεργειακά αποθέματα των ΗΠΑ. Αν και τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 700.000 βαρέλια (εκτιμήσεις για αύξηση κατά 600.000 βαρέλια), τα αντίστοιχα αποθέματα της βενζίνης υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια, (οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 100.000 βαρέλια), ενώ τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων επίσης υποχώρησαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια.

    Την ίδια ώρα στην Ευρώπη, η απόφαση της Gazprom να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία οδήγησε προσωρινά την τιμή φυσικού αερίου στην Ευρώπη σε άνοδο.

    Το ολλανδικό συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου έφτασε το πρωί της Τετάρτης στα 119 δολάρια ανά μεγαβατώρα, ωστόσο στη συνέχεια η άνοδο περιορίστηκε στα 108,6 δολαρίων η μεγαβατώρα, με άνοδο 6,18%.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας τη Δευτέρα για το ζήτημα του ρωσικού φυσικού αερίου

    Ινδία: Η ONGC δυσκολεύεται λόγω κυρώσεων να μεταφέρει τα 700.000 βαρέλια ρωσικού αργού που αγόρασε



    ΣΧΟΛΙΑ