• Σχόλιο Αγοράς

    Με ισχυρές απώλειες άνοιξε η Wall Street μετά την ιστορική βουτιά του αμερικανικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο


    Ισχυρές απώλειες στη Wall Street σημειώνονται κατά τα πρώτα λεπτά από το άνοιγμα της Πέμπτης καθώς η αγορά επιχειρεί να αξιολογήσει τα νέα από την ιστορική βουτιά του αμερικανικού ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

    To αμερικανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 32,9% λόγω του locckdown που επιβλήθηκε λόγω της καραντίνας στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο το μέγεθος είναι μικρότερο από τους φόβους των αναλυτών της Wall Street, που ανέμεναν πτώση μεγαλύτερη του 34%.

    Την ίδια ώρα προβληματισμό προκάλεσαν και τα στοιχεία για την ανεργία, καθώς για 19η συνεχόμενη εβδομάδα ο αριθμός των αιτήσεων για την έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας παρέμεινε πάνω από το 1 εκατ., με τον αριθμό τους μάλιστα να αυξάνει σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Όλα αυτά την ώρα που η υγειονομική κρίση συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς σε όλη τη χώρα και τον υπόλοιπο κόσμο.

    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτό, ένα tweet του Αμερικανού Προέδρου έρχεται να προκαλέσει νέα πολιτική ένταση, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ θέτει θέμα ακύρωσης των προγραμματισμένων προεδρικών εκλογών, καθώς αμφισβητεί την εγκυρότητα της επιστολικής ψήφου.

    Σε αυτό το βεβαρυμένο κλίμα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,88% στις 26.039,34 μονάδες, μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Ο S&P 500 υποχωρεί στις 3.211,44 μονάδες με απώλειες  -1,44% ενώ ο  Nasdaq  στις 10.448,10 μονάδες με πτώση -0,90%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones η μόνη που κρατιέται σταθερά σε θετικό έδαφος είναι η Procter & Gamble (1,63%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Chevron  (-4,64%), Dow (-4,49%) και  Exxon Mobil (-4,58%).



    ΣΧΟΛΙΑ