• Σχόλιο Αγοράς

    Με απώλειες κλείνει ο μήνας για τον χρυσό – Νέα κέρδη για το πετρέλαιο

    Χρυσός


    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα, Πέμπτη, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, υποχωρώντας 2,2% σε επίπεδο μήνα, ενώ οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου κινήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

    Τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας έδωσαν ώθηση στην τιμή του αμερικανικού δολαρίου, γεγονός που άσκησε πιέσεις στις τιμές του χρυσού και των υπόλοιπων πολύτιμων μετάλλων.

    Την άνοδο της τιμής του δολαρίου και συνεπώς της υποχώρησης του χρυσού, πυροδότησε η νέα αύξηση του PCE index, του πληθωρισμού που προτιμά η Fed, ο οποίος σε επίπεδο μήνα για τον Ιούλιο του 2023 παρέμεινε σταθερός στο 0,2%, όπως προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ σε επίπεδο έτους άγγιξε το 3,3% καταγράφοντας άνοδο 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανέφερε η πρόβλεψη.

    Την ίδια ώρα, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου κατέγραψαν νέα κέρδη, κλείνοντας για τρίτο συνεχόμενο μήνα σε θετικό έδαφος, με τους traders να αναμένουν ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα προχωρήσουν σε νέα μείωση της παραγωγής.

    Ειδικότερα, αναμένεται ότι η Σαουδική Αραβία θα επεκτείνει τη μείωση παραγωγής της κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια ανά ημέρα μέχρι και τον Οκτώβριο, ενώ την ίδια ώρα στο τραπέζι πέφτουν νέες αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον OPEC+ σχετικά με τη μείωση της παραγωγής της.

    Πώς έκλεισαν σήμερα τα futures των πολύτιμων μετάλλων και του πετρελαίου

    Ο χρυσός Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,4% στα 1.965,90 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το ασήμι Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 1,2% στα 24,81 δολάρια η ουγγιά, ενώ σε επίπεδο μήνα κατέγραψε απώλειες 0,6%.

    Η πλατίνα Οκτωβρίου έκλεισε με απώλειες 0,9% στα 974,40 δολάρια ανά ουγγιά, καταγράφοντας ωστόσο, κέρδη σχεδόν 1,7% σε επίπεδο μήνα, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,8% στα 1.218,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ για το μήνα κατέγραψε απώλειες 4,5%.

    Όσον αφορά το πετρέλαιο, το West Texas Intermediate Οκτωβρίου έκλεισε με άνοδο σχεδόν 2,5% στα 83,63 δολάρια το βαρέλι στο New York Mercantile Exchange, καταγράφοντας άνοδο 2,2% σε επίπεδο μήνα.

    Τέλος, το Brent Οκτωβρίου, το παγκόσμιο ορόσημο, έκλεισε με άνοδο 1,2%, στα 86,86 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, κλείνοντας με άνοδο 1.5% σε επίπεδο μήνα, με τον Αύγουστο να αποτελεί τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που έκλεισε με κέρδη.

    Διαβάστε επίσης:

    Συναντήσεις Πιερρακάκη και Δένδια με τον Τζορτζ Τσούνη

    Βραζιλία: Για υπεξαίρεση κοσμημάτων καταθέτουν ο Μπολσονάρου και η σύζυγός του

    Μπάιντεν: Στη Φλόριντα το Σάββατο μετά το πέρασμα του τυφώνα Ιντάλια



    ΣΧΟΛΙΑ