• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Διστακτική η αγορά ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων της FED – Απογοήτευση για τα ισχυρά στοιχεία από την αγορά εργασίας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με επιφυλακτικότητα κινείται στο άνοιγμα της Τρίτης η Wall Street, με την ισχυρή άνοδο των πρώτων λεπτών να υπαναχωρεί λίγο αργότερα, καθώς η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον τις αυριανές ανακοινώσεις της FED, την ώρα που τα στοιχεία από την αγορά εργασίας δείχνουν πως παραμένει ακόμα ανθεκτική.

    Αν και η αγορά έχει προεξοφλήσει μια νέα άνοδο κατά 75 μονάδες βάσης, οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση της επιτροπής FOMC και κυρίως τις δηλώσεις του επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, προκειμένου να δουν αν θα επαληθευθούν οι ελπίδες τους για μικρότερες αυξήσεις από την επόμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Η αγορά ελπίζει πως η FED θα προχωρήσει σε αύξηση κατά 50 μ.β. τον Δεκέμβριο, και θα αρχίσει να μειώνει το ύψος των αυξήσεων, καθώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας θα βρεθούν οι επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία.

    Πάντως, η αγορά είδε με απογοήτευση τα νέα στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν πως παραμένει αρκετά ισχυρή ώστε να δικαιολογεί μια συνέχιση της επιθετικής πολιτικής της FED. Ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 10,717 εκατομμύρια, από 10,28 εκατ. θέσεων του Αυγούστου, την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν μικρή υποχώρηση στις 10 εκατ. κενές θέσεις.

    Τα στοιχεία αυτά ανέτρεψαν το αρχικά θετικό κλίμα στην αγορά, με τον Dow Jones να υποχωρεί πλέον κατά 0,47% στις 32.580,36 μονάδες, τον S&P 500 να κινείται στις 3.854,73 μονάδες με πτώση -0,45% ενώ τον Nasdaq να κινείται στις 10.929,20 μονάδες με απώλειες -0,54%.

    Η αγορά μπαίνει στον Νοέμβριο έχοντας ολοκληρώσει έναν εκρηκτικό Οκτώβριο, όπου βρήκε τον Dow Jones με συνολικά κέρδη κοντά στο +14%. Πρόκειται για την καλύτερή του επίδοση από τον Ιανουάριο του 1976. Μια άνοδος που βασίστηκε σε ένα μεγάλο βαθμό στα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι τράπεζες.

    Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Uber ανακοίνωσε έσοδα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αν και οι καθαρές ζημιές της έφτασαν το 1,2 δισ. δολάρια, 512 εκατ. εκ των οποίων αποδόθηκαν σε αναπροσαρμογές των μετοχικών επενδύσεων της Uber, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η εταιρεία έδωσε επίσης σε ένα ισχυρό guidance, με την μετοχή της να κινείται με άνοδο 14,22%.

    Διαβάστε επίσης

    Πληθωρισμός πολλών ταχυτήτων και επιτόκια διχάζουν πάλι την ΕΚΤ

    Επιβραδύνθηκε η ικανότητα της μεταποίησης στις ΗΠΑ

     



    ΣΧΟΛΙΑ