• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μεικτά πρόσημα στο άνοιγμα, ήπια διόρθωση για τον S&P 500 (upd)

    Wall Street


    Με μεικτά  πρόσημα κινούνται πλέον οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να κινείται οριακά θετικά ενώ οι S&P 500 και Nasdaq κινούνται πλέον σε αρνητικό έδαφος.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση των αμερικανικών χρηματιστηρίων, ο S&P 500 έκλεισε σε νέο υψηλό για το 2023, συνεχίζοντας στο θετικό κλίμα που προκάλεσε η συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ και τα νέα από την αγορά εργασίας.

    Πάντως η αγορά εμφανίστηκε επιφυλακτική την Τετάρτη, αφενός εν αναμονή των αποφάσεων της Fed όπου θα συζητηθεί εκ νέου η νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα και αφετέρου λόγω των επερχόμενων ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό του Μαΐου.

    Οι επενδυτές είδαν το εμπορικό έλλειμμα να εκτοξεύεται κατά 23% τον Απρίλιο στα 74,6 δισ. δολάρια στο υψηλότερό του επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2022. Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 9,2 δισ. δολάρια σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,8 δισ. δολάρια.

    Πώς κινούνται αυτή την ώρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Ο Dow σημειώνει οριακή άνοδο 0,06% στις 33.592,5. Ο S&P 500 κυμαίνεται στις 4.279 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,13% και ο Nasdaq βρίσκεται στις 13.218,6 μονάδες με ήπια πτώση 0,43%.

    Ιδιαίτερα θετικά κινούνται οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας, ενώ από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη στήριξη στο άνοιγμα δίνουν οι μετοχές της Caterpillar Inc. και της Chevron Corp. με άνοδο άνω του 2%. Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πίεση ασκεί η μετοχή της Visa με πτώση κοντά στο 2,9%, ενώ η μετοχή της Merck συνεχίζει να κινείται για δεύτερη ημέρα σε αρνητικό έδαφος με απώλειες 2,7%, με την εταιρεία να στρέφεται νομικά εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά την απόφαση για διακοπή της τιμολόγησης του προγράμματος Medicare.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, η Ford κινείται με άνοδο 3,13%, καθώς βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την πώληση του εργοστασίου της στη Γερμανία, ενώ η μετοχή της Tesla κινείται στο +2,67%, συνεχίζοντας τη χθεσινή ανοδική πορεία, η οποία επανέφερε την Τρίτη τον Έλον Μασκ στην κορυφή της λίστας με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.

    Όσον αφορα τη μετοχή της Coinbase, η οποία χθες έκλεισε με βουτιά 12,09% μετά την αγωγή που υπέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παραβίαση του πλαισίου λειτουργίας της, σημειώνει άνοδο 3,08%.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Κέρδη €1,9 δισ. την τριετία 2022 – 2025

    Ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό το Μάιο – Τα δυο σενάρια για τους επόμενους 5 μήνες

    Attica Bank: Μαριάννα Πολιτοπούλου και Ριχάρδος Λαμπίρης τα νέα μέλη του Δ.Σ.

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ