• Σχόλιο Αγοράς

    Γύρισαν στο «μείον» τα αμερικανικά futures, βαριές απώλειες για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600


    Σε πτώση παραπέμπουν και σήμερα, πρώτη ημέρα της εβδομάδας, τα αμερικανικά futures, τα οποία διέγραψαν τα αρχικά κέρδη τους, σε μια συνεδρίαση έντονης αστάθειας.

    Καθώς αυξάνεται η ανησυχία για τον νέο κορονοϊό, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 που εκπνέουν τον Ιούνιο υποχωρούσαν κατά 0,5%, έχοντας φτάσει να ενισχύονται έως και 1,7% νωρίτερα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης του τραπεζικού συστήματος από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.

    Στις ΗΠΑ, κορυφαίος ειδικός λοιμωξιολόγος δήλωσε ότι οι θάνατοι από τον κορονοϊό μπορεί να φτάσουν τους 200.000, ενώ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε τη φιλοδοξία του για επιστροφή των Αμερικανών στην κανονικότητα μέχρι το Πάσχα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στον κόσμο ξεπέρασε τα 723.000 και των νεκρών τους 34.000.

    Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρούσε κατά 1,7%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κατέρρεαν και πολλές τράπεζες ανέβαλαν την καταβολή μερισμάτων.

    Οι δραματικές διακυμάνσεις αποτελούν τον κανόνα για τις αγορές εδώ και πέντε εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν το κόστος μιας πανδημίας που έχει παγώσει τις οικονομίες, έχει οδηγήσει εκτός εργασίας εκατομμύρια ανθρώπους και είναι σίγουρο ότι θα φέρει πτώση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

     



    ΣΧΟΛΙΑ