• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Συνεχίζονται οι απώλειες εν αναμονή των νέων μακροοικονομικών στοιχείων

    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με απώλειες αναμένεται να κινηθούν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, όπως μας μαρτυρούν τα futures των βασικών δεικτών, δύο ώρες περίπου πριν από το άνοιγμα των αγορών.

    Στο προσκήνιο θα βρεθούν για μία ακόμη φορά τα μακροοικονομικά δεδομένα, μιας και πριν το άνοιγμα των αγορών θα ανακοινωθούν στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και τον μεταποιητικό τομέα.

    Στη συνεδρίαση της Τρίτης, την πρώτη συνεδρίαση για το 2024, οι δείκτες έκλεισαν με μεικτά πρόσημα και ισχυρές πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές από την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά και την Τετάρτη αγγίζοντας μέχρι στιγμής το 3,987%, γεγονός που σηματοδοτεί την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το 10ετές αμερικανικό ομόλογο.

    Την ίδια ώρα, οι δείκτες θα προσπαθήσουν να ανακάμψουν αναφορικά με τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι ο Nasdaq έκλεισε στις 14.765,94 μονάδες με πτώση -1,63%, στη χειρότερη ημέρα του από τον περασμένο Οκτώβριο.

    Βέβαια, ως συνήθως στο προσκήνιο βρίσκεται επίσης και η νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσουν οι Κεντρικές Τράπεζες και ειδικότερα η Fed, όσον αφορά τα βασικά της επιτόκια δανεισμού, με τους αναλυτές και τον ευρύτερο επενδυτικό κόσμο να αναμένουν ότι τον Μάρτιο του 2024, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων της. Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από τα ποσοστά του πληθωρισμού, με τη μάχη να συνεχίζεται μέχρι την υποχώρησή του στην τιμή στόχο του 2%.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του βιομηχανικού Dow κινούνται στις 37.596,19 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,32%

    Τα futures του S&P κινούνται στις 4.725,15 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,37%, ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται στις 16.434,30 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,66%.

    Διαβάστε επίσης:
    Γιώργος Καπουτζίδης: Η άγνωστη συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

    Μαύροι κύκλοι στα μάτια: Διώξτε τους οριστικά

    ΔΕΗ – Archirodon: Ακυρώνεται το μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο Chebren του 1 δισ. στη Βόρεια Μακεδονία



    ΣΧΟΛΙΑ