• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Μεικτά πρόσημα λίγο πριν τη δημοσίευση των στοιχείων ανεργίας στις ΗΠΑ


    Με μεικτά πρόσημα κινούνται μιάμιση ώρα πριν από το άνοιγμα των αγορών τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street.

    Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν με ήπιες απώλειες, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν εν όψει των ανακοινώσεων για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Ιούλιο.

    Παράλληλα, το βλέμμα των επενδυτών ήταν στραμμένο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Apple και της Amazon.

    Τα αποτελέσματα της Amazon για το β’ τρίμηνο ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων, με την εταιρεία να προβλέπει έσοδα πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για το γ’ τρίμηνο.

    Αντίστοιχα, καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών ήταν και τα αποτελέσματα του τρίτου οικονομικού τριμήνου της Apple, τόσο σε επίπεδο κερδών όσο και πωλήσεων, χάρη στις ισχυρότερες πωλήσεων υπηρεσιών, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του Dow παρουσιάζουν οριακές απώλειες 0,06% στις 35.194,26 μονάδες.

    Αντίθετα, τα futures του S&P σημειώνουν οριακή άνοδο 0,08% στις 4.505, 47 μονάδες. Από τους κλάδους του S&P τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο κλάδος του Real Estate (-1,35%), ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη ο κλάδος της ενέργειας (+0,95%), λόγω των τελευταίων εξελίξεων, που οδήγησαν σε άνοδο άνω του 2% τις τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου.

    Ειδικότερα, όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ, τον προσεχή Σεπτέμβριο η Ρωσία θα προβεί σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως. Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία παρέτεινε τη μείωση της παραγωγής για έναν ακόμη μήνα.

    Όσον αφορά τα futures του Nasdaq, κινούνται στις 15.383,71 μονάδες με ήπια άνοδο 0,20%.

    Η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή – Τι λένε τα μακροοικονομικά δεδομένα

    Τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αιτήματα αρχικής καταβολής επιδόματος ανεργίας έδειξαν αύξηση κατά 6.000 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, στο προσαρμοσμένο μέγεθος των 227.000, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, ο αριθμός των ατόμων που συνέχισαν να λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε κατά 21.000 στα 1,7 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουλίου.

    Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν πως η παραγωγικότητα στο β΄ τρίμηνο κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τριών ετών. Ειδικότερα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 3,7% στο β’ τρίμηνο, σε ετήσια βάση, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση μόλις κατά 2,2%.

    Το μοναδιαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 1,6%, μετά το άλμα του 3,3% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ η ωριαία αποζημίωση των εργαζομένων σημείωσε άλμα 5,5%, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση για τον πληθωρισμό αυξήθηκε 2,7%.

    Παράλληλα, οι αναλυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τη δημοσίευση των στοιχείων του δείκτη της ανεργίας από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία σε ΗΠΑ: Ενέργειες και όχι υποσχέσεις στη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα

    Μέγκαν Μαρκλ: Το δείπνο με τον Χάρι για τα γενέθλιά της σε πολυτελές εστιατόριο

    Ηράκλειο: Τραυματισμός 29χρονου στο κεφάλι από πυροβολισμό



    ΣΧΟΛΙΑ