• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Ήπια άνοδος με το βλέμμα στραμμένο στην Nvidia και στο συμπόσιο στο Jackson Hole

    Wall Street


    Με ήπια άνοδο κινούνται μία ώρα περίπου πριν από το άνοιγμα των αγορών, τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν με ήπιες απώλειες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε οριακή άνοδο, λόγω της πολυαναμενόμενης ανακοίνωσης των οικονομικών στοιχείων της Nvidia για το προηγούμενο τρίμηνο, αυτή την Τετάρτη. Ωστόσο, όπως μαρτυρούν τα futures, oι επενδυτές εμφανίζονται για μία ακόμη ημέρα επιφυλακτικοί, καθώς η Παρασκευή πλησιάζει και ο Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής της Fed θα μιλήσει στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο στο Jackson Hole.

    Ταυτόχρονα, οι αποδόσεις του δεκαετούς ομολόγου καταγράφουν ήπια πτώση, αφού έφτασε την Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, υποχωρώντας ελαφρά την Τρίτη στο 4,33%.

    Παράλληλα, οι τραπεζικές μετοχές των περιφερειακών αλλά και των μεγαλύτερων τραπεζών δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, μετά την απόφαση της S&P Global να μειώσει τις πιστοληπτικές ικανότητες και να αναθεωρήσει τις προοπτικές για πολλές αμερικανικές τράπεζες, υποστηρίζοντας πως το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και τα προβλήματα στον τομέα των εμπορικών ακινήτων πιθανότατα να δοκιμάσουν την πιστωτική τους ισχύ.

    Πώς κινούνται τα futures

    Με ήπια άνοδο 0,17% στις 34.346,88 μονάδες κινούνται τα futures του Dow, ενώ τα futures του S&P κινούνται με άνοδο 0,23% στις 4.397,57 μονάδες.

    Από τους κλάδους του S&P, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο κλάδος της Ενέργειας (-0,77%), με την αγορά να μην μπορεί να εκτονώσει τις ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές της Κίνας και τις επιπτώσεις στη ζήτηση από τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή αργού στον κόσμο. Επιπλέον, ο κλάδος Οικονομικών και Real Estate (Custom) καταγράφει απώλειες -0,69%, καθώς οι αγοραπωλησίες υπάρχοντων σπιτιών για τον Ιούλιο ήταν λιγότερες από την πρόβλεψη των αναλυτών, ενώ οι οικοδομικές άδειες αυξήθηκαν.

    Όσον αφορά τα futures του Nasdaq, σημειώνουν άνοδο 0,27% στις 14.948,77 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:
    ΕΚΤ: Οι οικονομικοί δείκτες στην ευρωζώνη πυροδοτούν στοιχήματα για ολοκλήρωση των αυξήσεων επιτοκίων

    Deutsche Bank: Τα «ψιλά»… γράμματα της αύξησης των τιμών στόχων στις ελληνικές τράπεζες

    Πυρκαγιές: Οι επιπτώσεις στα μάτια από τον καπνό



    ΣΧΟΛΙΑ