• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Ήπια άνοδος λίγο πριν την ομιλία του Πάουελ στο Jackson Hole

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Με ήπια άνοδο κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street μία ώρα περίπου πριν από το άνοιγμα των αγορών, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο Ετήσιο Οικονομικό Συμπόσιο, που διοργανώνει η Fed του Κάνσας στο Jackson Hole, όπου λίγο μετά τις 10:00 το πρωί (ώρα Αμερικής), ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ θα δώσει ομιλία.

    Οι επενδυτές ελπίζουν ότι ο Πάουελ θα δώσει περαιτέρω στοιχεία για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Ομοσποδιακή Τράπεζα στο εγγύς μέλλον στη μάχη της ενάντια στον πληθωρισμό.

    Το θέμα της φετινής διοργάνωσης του συμποσίου έχει τίτλο «Δομικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία», το οποίο πιθανότατα θα διερευνήσει εάν οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να επιστρέψουν σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων ή αν θα επικρατήσει μία στάση μακρύτερης διάρκειας, αναφορικά με τη νομισματική πολιτική σύσφιξης.

    Πάντως, τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Nvidia δεν κατάφεραν να δώσουν ώθηση στους χρηματιστηριακούς δείκτες στη χθεσινή συνεδρίαση λόγω της αγωνίας που δημιουργεί η πολυαναμενόμενη ομιλία του Τζερόμ Πάουελ. Βέβαια, χθες αξιωματούχοι της Fed προχώρησαν σε δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων ενδεχομένως να είναι απαραίτητες και δεν γνωρίζουν ακόμα το πότε η τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της.

    Ταυτόχρονα, τα απογοητευτικά νέα από τη Boeing και τη Disney οδήγησαν τον Dow Jones στη χειρότερη συνεδρίαση εδώ και τρεις εβδομάδες.

    Οι επιχειρηματικές έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων ήρθαν στο φως τις τελευταίες μέρες, έθεσαν αμφιβολίες και νέα ερωτήματα για την ισχύ της οικονομίας τον Αύγουστο ακόμη και όταν οι υψηλότεροι μισθοί και το ενεργειακό κόστος αυξάνουν τον πληθωρισμό εισροών-κόστους.

    Οι επενδυτές πιθανολογούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του Dow κινούνται με άνοδο 0,43% στις 34.246.66 μονάδες.

    Τα futures του S&P κινούνται με άνοδο 0,36% στις 4.392,27 μονάδες. Οι κλάδοι του δείκτη σήμερα καταγράφουν απώλειες. Οι μεγαλύτερες απώλειες παρατηρούνται στον κλάδο των Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Τεχνολογιών της Πληροφορίας (-2,12%).

    Τα futures του Nasdaq κινούνται με άνοδο 0,27% στις 14.856,94 μονάδες.

    Τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας

    Ισχυρή έδειξαν ότι παραμένει η αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το αρμόδιο Υπουργείο στις ΗΠΑ.

    Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10.000 στις 230.000 την εβδομάδα που έληξε στις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, καταγράφοντας χαμηλό τριών εβδομάδων. Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν όσους έχουν λάβει παροχές για περισσότερο από μία εβδομάδα, μειώθηκαν σε 1,7 εκατομμύρια την περίοδο έως τις 12 Αυγούστου. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος εξομαλύνει μέρος αυτής της μεταβλητότητας, σκαρφάλωσε στις 236.750.

    Ταυτόχρονα, οι παραγγελίες των βασικών διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,5%, ξεπερνώντας την πρόβλέψη των επενδυτών που ανέμεναν η αύξησή του να μείνει σταθερή στο 0,2%. Παράλληλα, οι παραγγελίες των διαρκών αγαθών μειώθηκαν κατά 5,2%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα καταγράψουν απώλειες της τάξεως του 4%.

     

    Διαβάστε επίσης:
    Σε δημόσια διαβούλευση το εργασιακό νομοσχέδιο: Όλες οι αλλαγές σε απολύσεις δοκιμαστική περίοδο και μηδενικές Συμβάσεις Εργασίας

    Σαρκοζί: Θα δικαστεί για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του από τη Λιβύη

    Εντοπισμός και διάσωση 21 ατόμων και σύλληψη των διακινητών τους στη θαλάσσια περιοχή 80 ν.μ. ΝΔ Πύλου



    ΣΧΟΛΙΑ