• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Επανήλθαν σε θετικό έδαφος εν αναμονή των νέων μακροοικονομικών στοιχείων

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Με άνοδο άνοιξαν την εβδομάδα τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, έπειτα από ένα σερί απωλειών που κατέγραφαν μέχρι και την περασμένη Παρασκευή.

    Η απρόσμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητων των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings από ΑΑΑ σε ΑΑ+ έφερε αναστάτωση στον επενδυτικό κόσμο, με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, να χαρακτηρίζει ως αδικαιολόγητη τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

    Ο οίκος βέβαια, έσπευσε να απαντήσει ότι η πολιτική αστάθεια που δημιουργήθηκε όσον αφορά τη συμφωνία του ανώτατου ορίου χρέους, ήταν ο λόγος που οδήγησε τον οίκο στην απόφαση της υποβάθμισης.

    Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δημιούργησε μια ομάδα για να αξιολογήσει τους τρόπους ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές αντιπαραθέσεις σχετικά με το όριο χρέους της χώρας. Η ομάδα εργασίας, που αποτελείται κυρίως από αξιωματούχους της διοίκησης και κανένα Ρεπουμπλικανό μέλος, διευθύνεται από τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Stuart Delery και τη Διευθύντρια του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, Lael Brainard.

    Εν τω μεταξύ, τα τελευταία μακροοικονομικά δεδομένα, έδειξαν ότι η αγορά εργασίας παραμένει σταθερή, γεγονός που επηρέασε τις κινήσεις των επενδυτών, οι οποίοι αναμένουν τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία που θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες.

    Παράλληλα, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να εξετάζουν τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών για το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο τρίμηνο έχει χαρακτηριστεί ως το χειρότερο τρίμηνο κερδών από το 2020.

    Πώς κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street

    Τα futures του Dow κινούνται στις 35.111,76 μονάδες με ήπια άνοδο 0,13%.

    Τα futures του S&P κινούνται στις 4.490.74 μονάδες με ήπια άνοδο 0,28%, ενώ τα futures του Nasdaq κινούνται στις 15.342,42 μονάδες με ήπια άνοδο 0,44%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Το Ναυάγιο: Η νέα συγκλονιστική σειρά επιβίωσης του MEGA – Δείτε το trailer

    Viglostasi στη Σύρο



    ΣΧΟΛΙΑ