ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν στο κόκκινο μετά τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά του Ιράν.
Πυραυλική επίθεση κατά του Ιράν πραγματοποίησε τη νύχτα το Ισραήλ, στοχεύοντας πυρηνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της μέρας την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, η επιχείρηση «Ανατέλλων Λέων» αποτελεί την απάντηση «στην υπαρξιακή απειλή του Ιράν». Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ διαμήνυσε πως το Ισραήλ θα υποστεί σκληρά αντίποινα.
Το αργό τύπου Brent διαπραγματευόταν με άνοδο 6% μέχρι το τέλος της ημέρας στην αγορά μετοχών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 544,94 μονάδες με πτώση -0,89%. Την μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του δείκτη είχε της Electrolux AB Series B στο 5,70%. Στον αντίποδα, την μεγαλύτερη πτώση είχε η μετοχή της Soitec S.A. στο -6,44%.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, ο οποίος αρχικά είχε σημειώσει ράλι, έκλεισε στις 8.850,63 μονάδες με πτώση -0,39%. Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 23.516,23 με πτώση -1,07% και ο γαλλικός CAC 40 στις 7.684,68 μονάδες με πτώση -1,04%.
Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε στις 39.438,75 μονάδες με πτώση -1,28%, ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 13.910,60 μονάδες με πτώση -1,27%.
Διαβάστε επίσης:
ΚΥΣΕΑ: Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις που ενέχουν κίνδυνο σοβαρής ανάφλεξης στην περιοχή
Κρυπτονομίσματα: Ολίσθηση καθώς οι επενδυτές αναζητούν haven επενδύσεις λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουκρανία: Συνελήφθη αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας που έδινε πληροφορίες στη Ρωσία
- Vidavo: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με αναλογία 1π/0,22ν
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το δελτίο της υποχρεωτικής ΔΠ για Intralot
- TravelStaytion: Xρηματοδότηση €3εκ για την επιτάχυνση της διεθνούς ανάπτυξής της στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης
