• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Περιόρισαν τα κέρδη στο τέλος αναμένοντας τις αποφάσεις του Ισραήλ

    • NewsRoom
    ευρωαγορές DAX


    Ήπια ανοδικά, αλλά και κοντά στα χαμηλά ημέρας, έκλεισαν τελικά τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης, έχοντας στραμμένα το βλέμμα στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Την ίδια ώρα, με ήπιες απώλειες, επίσης κοντά στα χαμηλά ημέρας, έκλεινε η αγορά του Λονδίνου.

    Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ είχε προεξοφληθεί από το τέλος της περασμένης εβδομάδας. Αν και ήταν η πρώτη φορά που το Ιράν αποφάσισε να επιτεθεί απευθείας στο Ισραήλ – και όχι μέσω «αντιπροσώπων» – εξαπολύοντας μια πρωτοφανής ομοβροντία από πυραύλους και Drones, τα αποτελέσματα της επίθεσης ήταν περιορισμένα, καθώς η άμυνα του Ισραήλ κατάφερε να ανταπεξέλθει με μεγάλη επιτυχία.

    Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στις αποφάσεις του Ισραήλ, το οποίο έχει δεσμευθεί να απαντήσει. Ο χρόνος που θα το κάνει, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι σαφής, ενώ σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, η αντεπίθεσή του θα είναι τέτοια ώστε να μην προκληθεί ολοκληρωτικός πόλεμος.

    Σε αυτό το κλίμα, με το πετρέλαιο να υποχωρεί, ο Stoxx 600 έκλεισε στις 505,93 μονάδες με άνοδο 0,13%, παρά την πτώση κατά 1,6% στις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 7.965,53 μονάδες με απώλειες -0,38%. Αντίθετα ο DAX έκλεισε στις 18.026,58 μονάδες με άνοδο 0,54% ενώ ο γαλλικός CAC 40 στις  8.045,11 μονάδες με κέρδη 0,43%.

    Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 33.954,28 μονάδες με άνοδο 0,56%, ενώ ο IBEX 35 στην Ισπανία, έκλεισε στις 10.687,20 μονάδες με οριακή άνοδο 0,01%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Ρουκέτες από τους Έλληνες επενδυτές σε τράπεζες και blue chips – «Αντεξαν», ΕΛΠΕ, Σαράντης, Jumbo

    Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν “επιδιώκουν κλιμάκωση” με το Ιράν αλλά θα υπερασπιστούν το Ισραήλ

    Ιράν: Θα απαντήσουμε άμεσα αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα



    ΣΧΟΛΙΑ