• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Με κέρδη άνοιξε η εβδομάδα – Άνοδος 0,96% για τον DAX

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με δείκτες τον DAX αλλά και τον Stoxx 600

    Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Πηγή: REUTERS)


    Με κέρδη έκλεισαν τη Δευτέρα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, παίρνοντας ώθηση από την εντυπωσιακή συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street αλλά και το θετικό της άνοιγμα τη Δευτέρα.

    Όπως και στις ΗΠΑ, οι επενδυτές στην Ευρώπη είδαν με ανακούφιση της στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ να είναι ηπιότερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για μειώσεις επιτοκίων από τη FED μέσα στο 2024.

    Στην Ευρώπη, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Φίλιπ Λέιν ανέφερε πως τα πρόσφατα στοιχεία τον έκαναν πιο σίγουρο ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει στο στόχο του 2%, σύμφωνα με συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα El Confidencial, αυξάνοντας την πιθανότητα για πρώτη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

    Οι επενδυτές στην Ευρωζώνη είδαν επίσης τα στοιχεία για τον PMI υπηρεσιών τον Απρίλιο στη νομισματική ένωση να φτάνουν στο ανώτερα επίπεδα από τον Μάιου του 2023.

    Ο DAX στη Γερμανία έκλεισε στις 18.175,21 μονάδες με άνοδο  0,96% ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ολοκλήρωσε στις 7.996,64 μονάδες με άνοδο 0,49%.

    Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 33.986,90 μονάδες με κέρδη 1,06% ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε στις 10.917,50 μονάδες με άνοδο  0,58%.

    Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 έκλεισε στις 508,22  μονάδες με άνοδο 0,53%.

    Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν κλειστό τη Δευτέρα λόγω αργίας.

    Σε επιμέρους μετοχές, η PostNL υποχώρησε 3,86%  μετά την αναφορά απώλειας κερδών πρώτου τριμήνου. H Volvo Cars σημείωσε άνοοδ 1,08% μετά την ετήσια αύξηση των πωλήσεων κατά 27% για τον μήνα Απρίλιο.

    Διαβάστε επίσης

    Θεσσαλονίκη: Με καθυστερήσεις σε Πιερία και Μάλγαρα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

    ΗΠΑ: Το πανεπιστήμιο Κολούμπια ακυρώνει τη μεγάλη τελετή απονομής τίτλων σπουδών

    Στέφανος Κασσελάκης: Τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο



    ΣΧΟΛΙΑ