• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Επέκτειναν τα κέρδη τους εν όψει της ολοκλήρωσης της FOMC της Fed – Πώς κινήθηκαν οι δείκτες


    Ανοδικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι ευρωαγορές, βρίσκοντας ώθηση από το θετικό άνοιγμα της Wall Street, εν όψει της συνεδρίασης της FOMC της Fed.

    Την ίδια ώρα θετικό ήταν το άνοιγμα της Wall Street, όπως προμήνυαν και τα futures των βασικών δεικτών πριν από το άνοιγμα των αγορών, με τους επενδυτές να αναλύουν την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών περί επιστροφής χρημάτων, όπως επίσης και της ανακοίνωσης της μέτριας ανόδου στις θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ.

    Και ενώ η συνεδρίαση της Fed βρίσκεται σε εξέλιξη, οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες επεκτείνουν τα κέρδη τους, καθώς τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα όπως φαίνεται δεν πρόκειται να ασκήσουν νέες πιέσεις όσον αφορά στην απόφαση της κεντρικής τράπεζας.

    Πίσω στης Ευρώπη, οι αγορές δέχθηκαν ώθηση από τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε σεχαμηλό δύο ετών στο 2,9% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Τρίτη, ανατρέποντας την πρόβλεψη των οικονομολόγων σύμφωνε με δημοσκόπηση του Reuters που έκανε λόγο για 3,1%.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη Eurostat η οικονομία στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο, ανατρέποντας την πρόβλεψη για στασιμότητα. Οι μετρήσεις έρχονται αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέκοψε το ρεκόρ των 10 διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων κατά τη συνεδρίασή της την περασμένη εβδομάδα.

    Πώς κινήθηκαν οι ευρωαγορές

    Καλό ποδαρικό έκανε ο Νοέμβριος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση του μήνα σε θετικό έδαφος.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 436,57 μονάδες με ήπια άνοδο 0,67%, επεκτείνοντας τα κέρδη του, δίνοντας τέλος στην χειρότερή του απόδοση από τον Σεπτέμβριο του 2022.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι Nokian Renkaat Oyj (5,89%) και Barry Callebaut AG (4,87%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Oersted A/S (-25,69%) και Skanska AB Series B (-12,40%).

    Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στις 7.342,43 μονάδες με άνοδο 0,28%.

    Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 14.923,27 μονάδες με άνοδο 0,76%.

    Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 6.932,63 μονάδες με άνοδο 0,68%.

    Όσον αφορά τους περιφερειακούς χρηματιστηριακούς δείκτες, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 27.985,44 μονάδες με άνοδο 0,88%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 9.075,00 μονάδες με άνοδο 0,64%.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Group: Στις 22 Νοεμβρίου η νέα ΕΓΣ για την έγκριση της συγχώνευσης της ANEK

    AVE: Εξαγόρασε αλυσίδα με 11 καταστήματα super market έναντι 3,15 εκατ. ευρώ

    Stoiximan και Stoiximan Super League στηρίζουν τον αγώνα χιλιάδων γυναικών



    ΣΧΟΛΙΑ