• Σχόλιο Αγοράς

    Επιστροφή στα sell off οι αγορές-Ξεκίνημα με πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών


    Με πτώση 2,47% άνοιξε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου στις 544 μονάδες και με τις συναλλαγές πάνω από 4 εκατ. ευρώ

    Το άσχημο ξεκίνημα της αγοράς οφείλεται στις βαριές απώλειες που κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια και ο δείκτης Nikkei του Χρηματιστηρίου του Τόκιο καθώς υποχώρησε 4,5%.

    Το α΄ τρίμηνο του 2020 ήταν καταστροφικό για το Χρηματιστήριο της Αθήνας αφού σημείωσε τις τρίτες μεγαλύτερες απώλειες παγκοσμίως κατά 39%.

    Το sell off στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται μετά την έκκληση Τραμπ οι Αμερικανικοί να μένουν στα σπίτια τους για 15 ημέρες, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αναγνωρίζει το τραγικό λάθος της μη λήψης μέτρων αφού οι νεκροί την ημέρα ξεπέρασαν τους 800.

    Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 3,7% και τα future της Wall Street κατά 3%.

    Απώλειες στις περισσότερες μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης στο ΧΑΑ με τη Jumbo στο -4%, τη Lamda στο -3% όπως η ΕΧΑΕ και ο Μυτιληναίος.

    Την ίδια ώρα στις τράπεζες βουτιά πάνω από 5% για την Πειραιώς, 4,5% για την Alpha, 4,2% για την Εθνική και 3,8% η Eurobank.

    H αγορά βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από τις 550 μονάδες επίπεδα στα οποία καλλιεργείται εδώ και περίπου μια εβδομάδα η νέα στήριξη για την κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα, κάτι που επιχειρήθηκε χθες αλλά… άσφαιρα αφού οι 582 μονάδες αγοράς αποδείχθηκαν παγίδα για τους επενδυτές

    Σημειώνεται ότι από χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε την δυνατότητα στις εισηγμένες να πάνε δύο μήνες πίσω τις ανακοινώσεις τους για τα αποτελέσματα της χρήσης του 2019.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ