• Σχόλιο Αγοράς

    Επιστροφή πάνω από τις 860 μονάδες, μετά από δέκα συνεδριάσεις, για τον γενικό δείκτη

    Wall Street


    Η έκτη ανοδική συνεδρίαση στις οκτώ (με δύο πτωτικές) λαμβάνει χώρα την Τρίτη στη Λεωφόρο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να επιστρέφει έπειτα από 10 συνεδριάσεις και συγκεκριμένα από την 1η Οκτωβρίου, πάνω από τις 860 μονάδες.

    Η συγκυρία δείχνει ευνοϊκή, αφού διεφάνη τελικά φως στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνα για την άρση των κυρώσεων και την ομαλοποίηση των μεταξύ τους εμπορικών σχέσεων. Ο τραπεζικός κλάδος που συνεχίζει να υπεραποδίδει εξαιτίας του σχεδίου Ηρακλής, επέστρεψε πάνω από τις 830 μονάδες, ενώ οι συναλλαγές δείχνουν σημαντικές τουλάχιστον για την πρώτη ώρα των συναλλαγών, αφού ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ και μάλιστα χωρίς πακέτα!

    Οι αποτιμήσεις επιστρέφουν στη θέση τους, όπως και οι…  καρδιές, εκείνων που βίωσαν το sell off στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου. Στο 1,74 ευρώ ενισχύεται η Alpha με κέρδη 1,45%, στα 3,13 ευρώ και άνοδο πάνω από 3% για τη ΔΕΗ με τα σενάρια συνεργασίας μεταξύ της Επιχείρησης και της RWE να δίνουν και να παίρνουν.

    Κίνηση στα 8,44 ευρώ για τα ΕΛΠΕ και κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, στα 2,78 ευρώ αυτή την ώρα και πλώρη για τα 2,80 φαίνεται ότι έχει βάλει η ΕΤΕ, ενώ λίγο πριν από τα 0,90 ευρώ ενισχύεται η Eurobank.

    Πράξεις πάνω από τα 3 ευρώ και για την Πειραιώς, ενώ Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος, συνεχίζουν να μοιράζουν χαμόγελα.

    Πράξεις άνω των 8 ευρώ και για την Aegean.

    Το κλίμα στην αγορά δείχνει ενθαρρυντικό, όπου 64 μετοχές ενισχύονται και 13 υποχωρούν.

    Από τα small caps, κάπου εδώ φαίνεται ότι ολοκληρώνονται οι πωλήσεις και στην MLS που πλέον διαπραγματεύεται στα επίπεδα του 1,74 ευρώ, χάνοντας σε 10 μέρες πάνω από το 50% της αξίας της.



    ΣΧΟΛΙΑ