• Σχόλιο Αγοράς

    Εντείνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο-Στο -2,42 ο δείκτης, -3,65% οι τράπεζες -4,13% ο ΟΠΑΠ

    • Δημήτρης Κόκκορης
    Χρηματιστήριο


    Εντείνονται οι πιέσεις στη χρηματιστηριακή αγορά καθώς όσοι είχαν «παίξει» ως στοίχημα της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας βγαίνουν πλέον πωλητές.

    Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά την έναρξη των σημερινών συναλλαγών οι απώλειες για το Γενικό Δείκτη είναι στα επίπεδα του 2,42%.

    Την ίδια στιγμή ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών καταγράφει ζημιές της τάξεως του 3,65% οι οποίες και έρχονται να προστεθούν στη χθεσινή τραπεζική «βουτιά» που είχε φτάσει στο 6%.

    Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται και η μετοχή του ΟΠΑΠ η οποία κάνει πράξεις στα 9,635 ευρώ υποχωρώντας  κατά 4,13%. Στον απόηχο της δημόσιας πρότασης από το τσέχικο group των βασικών μετόχων που έδωσε σημαντικά χαμηλότερα τιμή στη δημόσια πρόταση (στα 9,12 ευρώ).

    Η συναλλακτική δραστηριότητα ένα τέταρτο πριν από τις 2 σήμερα το μεσημέρι αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ. Στην επιμέρους χρηματιστηριακή συμπεριφορά των τραπεζών η Εθνική Τράπεζα χάνει 2,83%, η Eurobank είναι 3,31% πιο κάτω, η Alpha Bank δέχεται ακόμα εντονότερες πιέσεις αφού χάνει 4,48% ενώ η μετοχή της τράπεζας Πειραιώς καταγράφει απώλειες της τάξεως του 4%.

    Στις ευρωπαϊκές αγορές οι τραπεζικές μετοχές κινούνται σήμερα σε καθοδική τροχιά αλλά σε ότι αφορά στην ελληνική πραγματικότητα είναι προφανές ότι οι πιέσεις στις τράπεζες ασκούνται από εκείνους που σπεύδουν να κατοχυρώσουν σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη.



    ΣΧΟΛΙΑ