• Σχόλιο Αγοράς

    Ελεύθερη πτώση για το πετρέλαιο – Βουτιά 5,3% για το WTI

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με ισχυρότατες απώλειες ολοκληρώθηκε η Τρίτη για τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για μια ακόμα ημέρα σχετικά με το οικονομικό περιβάλλον και τις προοπτικές της ζήτησης του «μαύρου χρυσού» μέσα σε αυτό.

    Η αγορά περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τις αυριανές ανακοινώσεις της FED, όπως επίσης και αυτές της ΕΚΤ την Πέμπτη. Οι δύο Κεντρικές Τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων τους κατά 25 μ.β.. Στο επίκεντρο, ωστόσο, θα βρεθούν οι ανακοινώσεις των δύο Τραπεζών.

    Ταυτόχρονα η αγορά προβληματίζεται τόσο από τις νέες πιέσεις στις τράπεζες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, μετά την εξαγορά της First Republic Bank από την JPMorgan, όσο και το αδιέξοδο που έχει υπάρξει στην Ουάσινγκτον  για την αύξηση του ορίου του χρέους, με τις ΗΠΑ να κινδυνεύουν να ξεμείνουν από χρήματα μέσα στον επόμενο μήνα.

    Πιέσεις ωστόσο υπήρξαν και από τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από την Κίνα. Σύμφωνα με αυτά  η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα υποχώρησε τον Απρίλιο.

    Σε αυτό το κλίμα, το αργό παράδοσης Ιουνίου βυθίστηκε κατά 4 δολάρια ή -5,3% και διαμορφώθηκε στα 71,66 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο κλείσιμο από τις 24 Μαρτίου.

    Διαβάστε επίσης

    Aπώλειες στις ευρωαγορές – Στο -1,24% ο Stoxx 600 – Ισχυρή υποχώρηση στις τραπεζικές μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ