ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άνοδο για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα σημείωσαν τα κέρδη από το χρυσό, και άνω του 3% την τρέχουσα εβδομάδα!
Η τιμή spot αυξήθηκε κατά 0,7% στα 3.884,19 δολάρια ανά ουγγιά, μετά το υψηλό ρεκόρ των 3.896,49 δολαρίων της Πέμπτης. Οι τιμές έχουν κερδίσει περισσότερο από 3% αυτή την εβδομάδα.
Τα αμερικανικά futures για τον χρυσό κερδίζουν 1% στα 3.908,9 δολάρια ανά ουγγιά.
“Νομίζω ότι όσο συνεχίζεται το shutdown, θα είναι ένα σταθερά ανοδικό στοιχείο για την αγορά χρυσού. Αν τύχει να υπάρξει μια αιφνιδιαστική συμφωνία το Σαββατοκύριακο, αυτό θα ήταν μάλλον ένα πτωτικό στοιχείο”, δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals.
Η UBS αναμένει ότι ο χρυσός θα φτάσει τα 4.200 δολάρια ανά ουγγιά τους επόμενους μήνες.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι (spot) σημείωσε άνοδο 2,1% στα 47,96 δολάρια, η πλατίνα κερδίζει 2,4% στα 1.606,29 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο ενισχύεται κατά 1,5% στα 1.259,41 δολάρια ανά ουγγιά.
Διαβάστε επίσης:
Τσίπρας: Η Ευρώπη είναι ήπειρος με λάθος ηγεσία άτολμη και ανεπαρκείς
ΗΠΑ: Ο στρατός έπληξε πλοίο με ναρκωτικά στα ανοιχτά της Βενεζουέλας
Γλυκά Νερά: Οι πρώτες εικόνες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν – Δείτε το βίντεο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καρέτσας, Τζόλης και οι άλλοι Ελληνες ποδοσφαιριστές του εξωτερικού που «σαρώνουν»
- Τι φέρνει ο νέος δείκτης στις αυξήσεις των ασφαλίστρων υγείας
- Η αλήθεια για την εκταφή και τον Ρούτσι, ο Κ.Μ. και η τρίτη θητεία, οι οδηγίες Βορίδη, το γεύμα Σκρέκα – Παππά και η ενόχληση για Δένδια
- Μήπως μυρίζει μπαρούτι;
