• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Ήπια διόρθωση μετά από το υψηλό 8 μηνών

    χρυσός


    Μικρές απώλειες σημείωσε σήμερα ο χρυσός, κλείνοντας ελαφρώς χαμηλότερα για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεδριάσεις, μόλις μία ημέρα αφότου έκλεισε σε υψηλό οκτώ μηνών.

    Οι απώλειες σημειώνονται μετά τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, προέδρου της Fed στη σημερινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας, όπου ανέφερε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα κληθούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες δε θα είναι δημοφιλείς, χωρίς ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στη νομισματική πολιτική της τράπεζας.

    Παράλληλα, εν αναμονή των στοιχείων του πληθωρισμού στις ΗΠΑ την ερχόμενη Πέμπτη, οι επενδυτές ελπίζουν σε μία ήπια «προσγείωση» για την αμερικανική οικονομία.

    Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου, έκλεισε σήμερα στα 1.876,50 δολάρια ανά ουγγιά, με την τιμή του να πέφτει κατά 1,30 δολάρια ή 0,1%, μία μέρα αφότου έκλεισε στα 1.885,20 δολάρια σημειώνοντας υψηλό οκτώ μηνών.

    Με απώλειες έκλεισε και το ασήμι παράδοσης Μαρτίου, καθώς η τιμή του μειώθηκε κατά 21 cents ή 0,9%, αγγίζοντας τα 23,665 δολάρια ανά ουγγιά.

    Αντίστοιχη ήταν και η πορεία του παλλάδιου Μαρτίου που έκλεισε με απώλειες 0,1% στα 1.777,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η τιμή της πλατίνας παράδοσης Απριλίου μειώθηκε κατά 10,10$, κλείνοντας με απώλειες 0,9% στα 1.088,50 δολάρια ανά ουγγιά.

    Αντίθετα, η τιμή του χαλκού παράδοσης Μαρτίου αυξήθηκε κατά 5 cents, κλείνοντας στα 4,0776 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Απώλειες στις ευρωαγορές – Στο -0,59% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ