• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έκλεισε στο -0,21%

    Χρυσός


    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Τετάρτη, τα πολύτιμα μέταλλα, με τους επενδυτές να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

    Πριν λίγες ώρες ο Τζέημς Μπούλαρντ, πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, κατά τη διάρκεια εισήγησής του στο φόρουμ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα υποχωρήσουν.

    Οι επενδυτές τις προηγούμενες ημέρες είδαν με ενθαρρυντικό τρόπο τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή PCI των ΗΠΑ, ο οποίος μειώθηκε κατά 0,1%, ελπίζοντας ότι οι κεντρικές τράπεζες θα περάσουν σε μία λιγότερο αυστηρή νομισματική πολιτική.

    Ωστόσο, οι δηλώσεις του Μπούλαρντ στη WSJ, δημιούργησαν μεγαλύτερη ανησυχία στους επενδυτές, οι οποίοι μόλις χθες εφάρμοσαν την πολιτική της ήπιας διόρθωσης, μετά από ένα ολιγοήμερο σερί κερδών.

    Επιπλέον, παρ’ όλο που τα πολύτιμα μέταλλα βρήκαν στήριξη στις απώλειες της τιμής του δολαρίου και στο άνοιγμα της κινεζικής αγοράς με την άρση των περιοριστικών μέτρων της Covid-19, οι δηλώσεις του Μπούλαρντ ανέτρεψαν αυτή την κατάσταση, με τους επενδυτές να αναμένουν την επόμενη συνεδρίαση της Fed στις 31 Ιανουαρίου με 1 Φεβρουαρίου.

    Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου, σημείωσε απώλειες – 0,2% και έκλεισε στα 1.907 δολάρια ανά ουγγιά. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε τα 1.929, 80 δολάρια, την υψηλότερη τιμή για το πιο ενεργό του συμβόλαιο από τις 25 Απριλίου, όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

    Πτωτική ήταν και η πορεία για το ασήμι παράδοσης Μαρτίου, το οποίο έκλεισε με απώλειες 1,8% στα 23,647 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 1,6% στα 1.706 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με απώλειες -0,3% στα 1.043,70 δολάρια ανά ουγγιά.

    Αντίθετα, για μία ακόμα ημέρα, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 0,3% στα 4,2345 δολάρια ανά λίβρα, σημειώνοντας κέρδη για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση, που αποτελεί νέο ρεκόρ συνεχόμενων ημερήσιων κερδών από τον Ιούλιο του 2020.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά οι ευρωαγορές – Στο +0,23% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ