• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έκλεισε με ήπια διόρθωση στο -0,6%

    χρυσός


    Με ήπιες απώλειες έκλεισαν σήμερα Τρίτη, οι τιμές του χρυσού και των υπολοίπων πολύτιμων μετάλλων, με τους επενδυτές να εφαρμόζουν πολιτική ήπιας διόρθωσης, σπάζοντας το σερί της συνεχόμενης ανόδου.

    Παρά το γεγονός των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή των συμβολαίων χρυσού μελλοντικής εκπλήρωσης δεν έπεσε κάτω από τα 1.900 δολάρια. Σημαντικός παράγοντας βέβαια στην άνοδο του πολύτιμου μετάλλου ήταν και οι απώλειες στην τιμή του δολαρίου, αλλά και το νέο άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας με την άρση των περιοριστικών μέτρων της χώρας για την πανδημία.

    Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα η κατάσταση αλλάζει, καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.

    Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου έπεσε κατά 11,80 δολάρια ή -0,6% στα 1.909,90 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 30 cents ή 1,3% στα 24,068 δολάρια ανά ουγγιά. 

    Το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 3% στα 1.734 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με απώλειες 2,4% στα 1.046,90 δολάρια ανά ουγγιά.

    Αντίθετα, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου συνέχισε την ανοδική του πορεία, κλείνοντας με άνοδο 0,25 στα 4, 223 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνεχίζεται για 5η ημέρα η άνοδος στις ευρωαγορές



    ΣΧΟΛΙΑ