• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έκλεισε με απώλειες 0,1% στα 1.942,80 δολ. ανά ουγγιά

    χρυσός


    Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Τετάρτη, οι τιμές του χρυσού μετά τη συνεδρίαση της Fed και τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ.

    Σε νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης προχώρησε σήμερα η Fed, αυξάνοντας τα βασικά της επιτόκια στο εύρος των 4,5% με 4,75%, το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2007.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά την ανακοίνωση της Fed, ο Πάουελ είπε ότι η κεντρική τράπεζα έχει «περισσότερη δουλειά να κάνει», ότι χρειαζόμαστε «ουσιαστικά περισσότερα στοιχεία» και ο πληθωρισμός κινείται χαμηλότερα.

    Όσον αφορά το χρυσό, οι αναλυτές σχολιάζουν ότι για τους επενδυτές χρυσού, η έλλειψη απόδοσης του πολύτιμου μετάλλου το καθιστά λιγότερο ελκυστικό σε σχέση με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και ότι το κλειδί για αυτούς, θα είναι το πόσες περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων είναι πιθανές σε αυτόν τον τρέχοντα κύκλο.

    Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκλεισε με απώλειες 0,1% στα 1.942,80 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου, έκλεισε με απώλειες περίπου 1% στα 23,609 δολάρια ανά ουγγιά.

    Με απώλειες 1% στα 1.632, 60 δολάρια ανά ουγγιά έκλεισε το παλλάδιο Μαρτίου, ενώ οι απώλειες της πλατίνας Απριλίου άγγιξαν το 1,9%, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να αγγίζει τα 1.001,70 δολάρια ανά ουγγιά.

    Επίσης, με απώλειες έκλεισε και ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου, σημειώνοντας πτώση 2,7% με την τιμή του να κυμαίνεται στα 4,111 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    FED: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 25 μ.β. – Αναμένει «συνεχείς αυξήσεις»



    ΣΧΟΛΙΑ