• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έκλεισε με άνοδο 0,3% στα 1.884,80 δολάρια ανά ουγγιά

    χρυσός


    Με άνοδο έκλεισαν σήμερα Τρίτη, οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, μετά τις ανακοινώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής Τζερόμ Πάουελ.

    Ο Τζερόμ Πάουελ μίλησε σήμερα στο Economic Club της Ουάσινγκτον υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη για τη συνέχιση της πολιτικής σύσφιξης της FED για να μειωθεί ο πληθωρισμός. Ο πρόεδρος της Fed επανέλαβε πως ο πληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται αν και αναμένει ότι θα είναι μια μακρά διαδικασία μέχρι να φτάσει στον στόχο του 2%.

    Οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ οδήγησαν το δολάριο σε απώλειες, στις οποίες βρήκε στήριξη το πολύτιμο μέταλλο κλείνοντας σήμερα με άνοδο. Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη συνεδρίαση κατά την οποία ο χρυσός κλείνει με θετικό πρόσημο, μετά τις απώλειες που είχε την περασμένη Παρασκευή με την ανακοίνωση του δείκτη ανεργίας στις ΗΠΑ.

    Με άνοδο 0,3% στα 1.884,80 δολάρια ανά ουγγιά, έκλεισε σήμερα ο χρυσός παράδοσης Απριλίου, με την τιμή του να αυξάνεται κατά 5,3 δολάρια.

    Αντίθετα, το ασήμι παράδοσης Μαρτίου σημείωσε απώλειες 0,3%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 22,177 δολάρια ανά ουγγιά.

    Η τιμή του παλλάδιου Μαρτίου αυξήθηκε σήμερα κατά 62,10 δολάρια, κλείνοντας με άνοδο 3,9% στα 1.641,50 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η τιμή της πλατίνας παράδοσης Απριλίου αυξήθηκε κατά 11,60 δολάρια, κλείνοντας με άνοδο 1,2% στα 986,20 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος, ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 1,1% στα 4,0805 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωαγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Στο +0,23% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ