• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός – Ασήμι: Συνεχίζεται το ράλι λόγω της υποχώρησης του δολαρίου

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Ο χρυσός συνεχίζει να καταγράφει κέρδη στο Χρηματιστήριο των εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα λόγω της υποχώρησης του δολαρίου και της απόδοσης του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου. Την ίδια πορεία ακολουθεί και το ασήμι που κατέγραψε νέα άνοδο κοντά στο 3%.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου του χρυσού ανέβηκε κατά 28,50 δολάρια ή 1,7% για να διαμορφωθεί η τιμή στα 1.730,50 δολάρια ανά ουγγιά. Από την άλλη, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του ασημιού ανέβηκε κατά 51 σεντ ή 2,5% για να διαμορφωθεί στα 21.099 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ μειώθηκαν, ενώ το δολάριο συνέχισε για δεύτερη μέρα την πτώση του, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους άλλους κατόχους νομισμάτων. Ο χρυσός κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο από τον Μάρτιο τη Δευτέρα.

    Ωστόσο, τα αυξανόμενα επιτόκια στις ΗΠΑ αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού.

    «Ο χρυσός δεν έχει ακόμη ξεφύγει από τον κίνδυνο, αλλά τουλάχιστον έχουμε δει ένα πολύ δυνατό ριμπάουντ. Η πρώτη κίνηση οφείλεται στο short covering», δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.

    Οι τράπεζες που προμηθεύουν χρυσό έχουν περικόψει τις αποστολές στην Ινδία, για να επικεντρωθούν στην Κίνα, την Τουρκία και άλλες αγορές όπου προσφέρονται καλύτερα ασφάλιστρα, είπαν στο Reuters τρεις τραπεζικοί αξιωματούχοι.

    Διαβάστε επίσης

    Πάρτι στις ευρωαγορές – Κέρδη 3,12% για τον Stoxx 600

    Ράλι στη Wall Street, κέρδη 3,3% για τον Nasdaq – Εκτοξεύονται Tesla και Amazon

    Χρηματιστήριο: Το short squeeze επανέφερε τον δείκτη πάνω από τις 820 μονάδες – Πώς έκαψαν τους short Tσαμάζ και Μυτιληναίος

     



    ΣΧΟΛΙΑ