• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Άνοδος 0,2% – Στα 1.879,50 δολάρια ανά ουγγιά

    χρυσός


    Με άνοδο έκλεισαν σήμερα Δευτέρα οι τιμές του χρυσού, αφού στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας υποχώρησαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

    Την περασμένη Παρασκευή, η απρόσμενη αύξηση των θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία, λειτούργησε ευεργετικά στην άνοδο της τιμής του αμερικανικού ομολόγου αλλά και της τιμής του δολαρίου, με το κίτρινο μέταλλο να «αντιδρά» σε αυτή τη συνθήκη και την τιμή του να υποχωρεί αισθητά.

    Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου, όπως παρατηρούν οι αναλυτές, κυμάνθηκαν πάνω από τα 1.900 δολάρια ανά ουγγιά για τις περισσότερες ημέρες του Ιανουαρίου, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα σύντομα θα χαλαρώσει την αυστηρή νομισματική πολιτική, που ακολουθεί εδώ και αρκετό καιρό με στόχο τον αποπληθωρισμό.

    Ωστόσο, στα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, οι 517 χιλιάδες νέες θέσεις που προστέθηκαν στην αμερικανική οικονομία με την ανεργία να υποχωρεί στο 3,4%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969, οι Κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να συνεχίσουν την νομισματική πολιτική σύσφιξης.

    Σε αυτό το πλαίσιο, μετά από τις απώλειες της Παρασκευής, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού έκλεισαν σήμερα με άνοδο σχεδόν ο,2% στα 1.879,50 δολάρια ανά ουγγιά. Υπενθυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής, οι τιμές του πιο ενεργού συμβολαίου του χρυσού έφτασαν στο χαμηλότερό τους επίπεδο από τις 10 Ιανουαρίου, σημειώνοντας απώλειες 2,7%, τη μεγαλύτερη πτώση στις ημερήσιες αποδόσεις του μετάλλου από τις 17 Ιονίου του 2021.

    Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες σχεδόν 0,8% στα 22,237 δολάρια ανά ουγγιά, αφού την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε απώλειες μεγαλύτερες από 5%.

    Με απώλειες 0,6% στα 974,60 δολάρια ανά ουγγιά έκλεισε η πλατίνα Απριλίου, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου σημείωσε πτώση 2,4% στα 1.579,40 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 0,5% στα 4,035 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Απώλειες στις ευρωαγορές – Στο -0,78% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ