• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Το τελευταίο… 5λεπτο γύρισε σε θετικό πρόσημο…

    Wall Street


    Χωρίς δυναμική και σήμερα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, αφού στα τελευταία 5 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση των συναλλαγών πρασίνισε ο δείκτης, καθώς οι επενδυτές προτίμησαν είτε να διακρατήσουν ρευστότητα, είτε να τη διοχετεύσουν στην ομολογιακή έκδοση της Alpha Bank. O καθαρός τζίρος διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 48 εκατ. ευρώ, ενώ επιβαρυντικά λειτούργησε η έκθεση της Goldman Sachs που… έθαψε τις τραπεζικές μετοχές εκτός από την Alpha. Όπως και ν’α ‘χει πάντως, η ιστορία την Πέμπτη έγραψε ότι ο γενικός δείκτης μόλις που ενισχύθηκε 0,05%, στις 921,45 μονάδες, τη στιγμή που η Wall και η Ευρώπη φορτσάρουν για νέα υψηλά ως αποτέλεσμα της δικαίωσης Τραμπ από το Κογκρέσο και τους χαμηλότερους δασμούς της Κίνας στα αμερικανικά προϊόντα, ενώ εκτιμάται ότι σύντομα θα ανακαλυφθεί το εμβόλιο του κορωναϊού.

    Κατά τα άλλα, την επικαιρότητα του Χ.Α. μονοπώλησε η επιτυχημένη έκδοση της Alpha Bank με τις προσφορές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να ξεπερνούν τα 5,5 δις. ευρώ για να αντλήσει η τράπεζες τα 500 και επιτόκιο 4,25%. Και να φανταστεί κανείς ότι χθες το βράδυ έκαν τον γύρο της αγοράς φήμες για ακριβό επιτόκιο, τις οποίες διέψευσε η υψηλή ζήτηση.

    Στα καλά νέα της ημέρας επίσης, περιλαμβάνεται και η δήλωση της επικεφαλής της ΕΚΤ κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο ένταξης της Ελλάδας στο QE, εξέλιξη που έριξε το 10ετές ομόλογο σε νέα ιστορικά χαμηλά, στο 1,14%.

    Σημειωτέον, ότι τα κέρδη της Alpha Bank περιορίστηκαν σε 1,14%, στο 1,77 ευρώ, διακινώντας 2,1 εκατ. τεμάχια. Η Τέρνα Ενεργειακή είναι η δεύτερη μετοχή που κατέγραψε κέρδη πάνω από 1% από τον Big Cap. Από εκεί και πέρα οι μετοχές που ενισχύθηκαν, σημείωσαν άνοδο μικρότερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας. Νέες πιέσεις στο 1,73 ευρώ για την ΕΧΑΕ και μεγάλες απώλειες λόγω Goldman για την μετοχή της Πειραιώς, άνω του 2,3%.

    Από τα small caps η μετοχή της Ντόπλερ συνεχίζει την κούρσα, κλείνοντας ένα σεντ πριν από το 1 ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ