• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Στο κόκκινο οι τράπεζες, πάνω από τα €36 ο Μυτιληναίος

    Οι επικεφαλής των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών: Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Eurobank)

    Οι επικεφαλής των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών: Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Eurobank)


    Σημάδια αυτονομίας δείχνει τις τελευταίες μέρες το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.).

    Ακόμα και το σημερινό άνοιγμα, έγινε στα επίπεδα των 1.420 μονάδων, με πτωτική τάση ως 1.417 μονάδες.

    Διατήρησε χθες το θετικό πρόσημο ο γενικός δείκτης εν μέσω αναταραχών στους διεθνείς μετοχικούς δείκτες μετά τον υψηλότερο των εκτιμήσεων πληθωρισμό Μαρτίου στις ΗΠΑ (στο 3,5%).

    Απομακρύνεται το σενάριο της 1ης μείωσης επιτοκίων από την FED τον Ιούνιο και αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει τις μετοχές χαμηλότερα το προσεχές διάστημα.

    Πάντως, βλέπουμε μεγαλύτερη μεταβλητότητα στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες και αυτό δεν θα αφήσει και το Χ.Α. ανεπηρέαστο, όπως σχολιάζει η Depolas Investments.

    Στον αντίποδα, οι χαμηλότερες αποτιμήσεις στο εσωτερικό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εισερχόμαστε σε περίοδο που ένας σημαντικός αριθμός εισηγμένων θα προχωρήσει σε αποκοπές μερισμάτων αναμένεται να προσφέρει στήριξη στην αγορά μας.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την βιομηχανική παραγωγή Φεβρουαρίου στην Ιταλία, τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και τον δείκτη τιμών παραγωγού Μαρτίου στις ΗΠΑ.

    Ωστόσο, βαρύτητα θα δοθεί κυρίως στην ομιλία της κ. Λαγκάρντ μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα εφόσον δεν αναμένουμε κάτι διαφορετικό από το μέτωπο των επιτοκίων.

    Αυτή την ώρα, μικρές απώλειες για την Άλφα ΑΛΦΑ -1,85% 1,59 κατά 0,27%, πάνω από 1% η πτώση στην ΕΤΕ ΑΛΦΑ -1,85% 1,59 στα 7,40 ευρώ κι ενώ χθες βρέθηκε στα υψηλά 52 εβδομάδων με πράξεις περί τα 7,48, 0,63% υποχωρεί η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,01 στο 1,878 ευρώ και 0,76% η Πειραιώς ΠΕΙΡ -3,08% 3,78 στα 3,90 ευρώ.

    Συνεχίζει ανοδικά η Τιτάν, στα 26,55 ευρώ με κέρδη 1,34%, ανοδικά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 16,88 ευρώ, στα 8,39 τα ΕΛΠΕ, στα 26,68 η ΜΟΗ πράξεις πάνω από τα 36 ευρώ ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,37% 38,20 στα 16,23 ευρώ ο ΟΠΑΠ, στα 14,40 ο ΟΤΕ.

    Κέρδη πάνω από 4% για τη μετοχή της Κέκροψ.

    Διαβάστε επίσης:

    Στουρνάρας: Άλλα €6,6 δισ. εκδόσεις ομολόγων από τις τράπεζες ως το τέλος του 2025

    Δημοσίευμα – βόμβα του Politico: Έρευνα για σκάνδαλο 2,5 δισ. στην Ελλάδα – Ποιες εταιρείες εμπλέκονται

    Ανδρέας Σιάμισιης (Helleniq Energy): Σε 12 μήνες η απόφαση για ερευνητική γεώτρηση και σε 24 μήνες η απόφαση για εκμετάλλευση



    ΣΧΟΛΙΑ