• Σχόλιο Αγοράς

  Χρηματιστήριο: Στο επίκεντρο οι τράπεζες, κέρδη για Optima λόγω MSCI – Ξεκίνημα στο +5,7% η Lavipharm

  Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank - Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς - Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank - Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας

  Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank – Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς – Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank – Παύλος Μυλωνάς, CEO Εθνικής Τράπεζας


  Άνοιγμα σε κλίμα Ευρώπης και για το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) που πλησιάζει πάλι τις 1.480 μονάδες με τον ΔΑΑ να ενισχύεται πάνω από 1% και η Optima οριακά στα 11,52 ευρώ, μετά την ανακοίνωση του MSCI για την είσοδό τους στον Small Cap.

  Σταθεροποιητικοί για άλλη μία μέρα ήταν χθες οι ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες στις ΗΠΑ.

  Σήμερα, τα προς ανακοίνωση μακροοικονομικά στοιχεία ενδέχεται να δώσουν κατεύθυνση για τις επόμενες ημέρες καθώς είναι αρκετά σημαντικά.

  Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Depolas Sec. αναμένουμε τον πληθωρισμό Απριλίου στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις λιανικές πωλήσεις του ιδίου μήνα, ενώ παράλληλα θα έχουμε και την πρώτη μέτρηση από το ΑΕΠ α’ τριμήνου στην Ευρωζώνη.

  Για τις ΗΠΑ θέλουμε να δούμε αποκλιμάκωση τιμών με αύξηση των λιανικών πωλήσεων τουλάχιστον πάνω στις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

  Στο εσωτερικό, εκτιμούμε ότι βραχυπρόθεσμα τα περιθώρια αυτονόμησης του γενικού δείκτη είναι πολύ μικρότερα, ήτοι η πορεία των διεθνών αγορών θα δώσει τον τόνο.

  Βλέπουμε αρκετά πιθανό η ΕΚΤ να μειώσει πρώτη το βασικό επιτόκιο αναφοράς. Ενημερωτικά, αναφέρουμε ότι ο πληθωρισμός Απριλίου στη Γαλλία κινήθηκε πάνω στις εκτιμήσεις σήμερα το πρωί.

  Σημειώνουμε ότι η αγορά του Χονγκ Κονγκ είναι σήμερα κλειστή.

  Το ενδιαφέρον επιστρέφει στην Άλφα ΑΛΦΑ 1,18% 1,72 που σημειώνει άνοδο πάνω από 1%, στο 1,63 ευρώ, στα 8,20 σε νέα υψηλά φαίνεται να οδεύει η ΕΤΕ ΑΛΦΑ 1,18% 1,72 οριακά στα 2,02 ευρώ η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,92% 2,12 και κίνηση στα 3,90 ευρώ για την Πειραιώς.

  Στα 11,50 ευρώ ενισχύεται η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,60 στα 31,94 ευρώ η Coca Cola, στα 2,735 ευρώ η Ελλάκτωρ, στα 27,70 ευρώ η ΜΟΗ, στα 27,36 ευρώ το Jumbo ΜΠΕΛΑ -0,88% 27,08 στα 38,26 ο Μυτιληναίος, στα 15,55 ο ΟΠΑΠ, στα 14,12 ευρώ ο ΟΤΕ.

  Αντίδραση για την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,26 και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώ από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζει η Άβαξ με άνοδο μεγαλύτερη του 2%, αλλά και η Λαβιφάρμ ΛΑΒΙ -3,06% 0,95 που στα πρώτα λεπτά σημειώνει άνοδο άνω του 5%.

  Τέλος, αύριο Πέμπτη ανακοινώνουν αποτελέσματα Eurobank, Alpha και ΕΛΠΕ.

  Διαβάστε επίσης:

  Coca Cola: Πώς κάλυψε το χρηματιστηριακό κενό 2 ετών και τα κέρδη 80%!

  Αποκάλυψη για Καρώνη – JP Morgan: «Υπάρχει ”bad blood” και το deal κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα»

  Epsilon Net: Με 0,57% η ιταλική TeamSystem – Θα πουλήσει τις μετοχές στην Ginger Digital BidCo  ΣΧΟΛΙΑ