• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ψάχνει το βήμα της η αγορά μετά τη χθεσινή βουτιά

    • Στ. Κ. Χαρίτος


    Από το πρωί το mononews.gr έχει γράψει ότι οι πλέον κρίσιμες μονάδες στήριξης για την βραχυπρόθεσμη τάση εντοπίζονται πέριξ των 845 μονάδων. Τα χαμηλά που έγραψε η αγορά μέσα στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης ήταν οι 840 μονάδες και δείχνει να αντιδρά νωχελικά στην περιοχή των 852 μονάδων και με τις συναλλαγές ήδη στα 22,5 εκατ. ευρώ, με τους πωλητές να εξαντλούνται με κάποιες τελευταίες –τουλάχιστον προς το παρόν- βραχυπρόθεσμες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες.

    Στο… κόκκινο, λοιπόν, οι τρεις συστημικές Alpha, Eurobank και Εθνική, αλλά στο «συν» η Πειραιώς με κέρδη 1,4%, αν και χθες έπεφτε με απώλειες περί το 8%.

    Οι αγοραστές επέστρεψαν, κατά τα άλλα, στην Ελλάκτωρ, με την μετοχή να αντιδρά στα 2,18 ευρώ και κέρδη σχεδόν 1,8%, διακινώντας πάνω από 280 χιλιάδες τεμάχια, μετά τις φήμες ότι οι Ολλανδοί της ΓΕΚ «μπήκαν» και στην Ελλάκτωρ.

    Κέρδη πάνω από 2% για την MIG, 1,36% για την Jumbo.

    Θα έλεγε κανείς ότι πάνε να πάρουν μπροστά οι γνωστές εφεδρείες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, αλλά όλα γίνονται με έναν αργό και προσεκτικό τρόπο. Κι αυτό γιατί, το χθεσινό sell off σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας που τείνει να εξελιχθεί σε νομισματικό πόλεμο, οι απειλές Τραμπ για δασμούς στην Ευρώπη, η προοπτική ενός άτακτου Brexit, προκαλούν εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον της διεθνούς οικονομίας. Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η αναβάθμιση της Moody’s για την Ελλάδα δεν ήρθε, η αγορά αναμένει ακόμα χειροπιαστά δείγματα γραφής που θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ανάπτυξη της χώρας και θα κατευνάσουν τις αντιρρήσεις των δανειστών για τν μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος.

    Κατά τα άλλα, η Αλουμύλ Μυλωνάς συνεχίζει να μοιράζει συγκινήσεις, αγγίζοντας το υψηλό των 2,13 ευρώ και με κέρδη άνω του 8%, σε θετικό πρόσημο επέστρεψε η Κέκροψ εν αναμονή εξελίξεων σχετικά με την εκμετάλλευση του περίφημου ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό.



    ΣΧΟΛΙΑ