• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πάρτι στις τράπεζες, αναμέτρηση Eurobank με τα 5 δισ. κεφαλαιοποίηση, +3% η Ιντρακόμ και νέο limit up στην MIG

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)


    Πάρτι με το καλημέρα στις τράπεζες και νέα αντίδραση που οδηγεί σε κλείδωμα στο limit up στη μετοχή της MIG δίδοντας και το στίγμα της τιμής, στην οποία θα υποβληθεί η δημόσια πρόταση της Πειραιώς, βρίσκονται στο μενού των αγοραστών σε μία συγκυρία που τροφοδοτεί καθημερινά το ενδιαφέρον για την αγορά ελληνικών μετοχών.

    Παροξυσμός αγορών από τα πρώτα λεπτά με τον δείκτη σε νέα υψηλά 8 ετών, στις 1.052 μονάδες και κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, τη στιγμή που συναλλαγές πριν καν βγει το πρώτο ημίωρο ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ.

    Όλα δείχνουν ότι η αγορά έχει ξεφύγει από τις εξαρτήσεις των διεθνών εξελίξεων, αύξηση επιτοκίων, πληθωρισμός και ενεργειακή κρίση.

    Πλέον, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς και όπως διεφάνη από τη χθεσινή εκδήλωση του Χρηματιστηρίου για τις εταιρείες τεχνολογίας, το Χ.Α. προεξοφλεί καθαρά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις.

    Μπορεί να καταστεί εφικτό ακόμα και πριν από τη διενέργεια των εκλογών, σημειώνουν οι ίδιες πηγές με νόημα ή μπορεί και να συμπέσει με την αναγγελία τους.

    Οι ελληνικοί τίτλοι σκουπίζονται από τα ισχυρά ξένα χαρτοφυλάκια, αφού εκτός από τις τράπεζες «παίζουν» όλα τα blue chips, αλλά και οι μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, μετά τις επικείμενες εξελίξεις στη MIG ΜΙΓ 1,03% 3,91 την Κλουκίνας Λάππας, το διαφαινόμενο deal στην Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,84% 18,00 και μια σειρά από άλλες μετοχές.

    Την ίδια ώρα και τα ξένα χρηματιστήρια αντιδρούν ανοδικά μετά τις δηλώσεις Πάουελ ότι η ανάπτυξη είναι πολύ γερή για να… πεθάνει και πως θα χρειαστούν κι άλλες αυξήσεις επιτοκίων.

    Από εκεί και πέρα σε ό,τι μας αφορά, η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη στην αυριανή αξιολόγηση του MSCI και μένει να δούμε αν και ποιες μετοχές θα προάγει στον MSCI Greece, με τους αναλυτές να είναι ένθερμοι για τοποθέτηση της Motor Oil και συγκρατημένα αισιόδοξη για την Πειραιώς.

    Αυτή την ώρα 2,42% τα κέρδη που σημειώνει η Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 στο 1,27 ευρώ, 2,42% η ΕΤΕ ΕΤΕ 0,28% 7,09 στα 2,578, λιγότερο η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 στο 1,335 ευρώ και νέα απογείωση για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 με πράξεις στα 2,04 ευρώ.

    Στα όρια του limit up η MIG, με κέρδη 29,9%, στα 0,1668 ευρώ και την αγορά να προεξοφλεί ότι η δημόσια πρόταση θα γίνει τελικά στα επίπεδα αυτά.

    Απώλειες πάνω από 4% για την Attica Group και νέο πάρτι για την Αττικής 8,8%, στα 0,21 ευρώ.

    Στα 7,56 ευρώ η ΔΕΗ με άνοδο 1,1%, Άβαξ στο +2,46%, στα 0,958 ευρώ, 2,25% τα κέρδη για τη Βιοχάλκο, στα 4,54, στα 12,18 ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με κέρδη 1,1%, στα 7,73 σκαρφαλώνουν τα ΕΛΠΕ, +3,45% για την Ιντρακόμ, στα 2,04, 1,78% η άνοδος για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 3,69 ευρώ υποτονικά και σήμερα ο Φουρλής.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ