• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μόνο οι τράπεζες δεν φέρνουν την άνοιξη στο ταμπλό

    Wall Street


    Χωρίς κατεύθυνση και σήμερα οι επενδυτές με προσεκτικές κινήσεις που αφορούν σε αγορές των τραπεζικών μετοχών οδηγούν το Γενικό Δείκτη στις 925 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 12 εκατ. ευρώ έπειτα από 75 λεπτά συνεδρίασης.

    Στο επίκεντρο έχουν τεθεί τα μακρο-οικονομικά καθώς η κυβέρνηση παρουσιάζει την πορεία του προϋπολογισμού το 2019. Ταυτόχρονα οι θεσμοί περνούν από μικροσκόπιο τις νέες μειώσεις φόρων του 2020.

    Και ενώ η αγορά θα έπρεπε να ασχοληθεί καθαρά με τη δημοσιονομική πορεία της χώρας παρεμβάλλονται οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που προκαλούν δεύτερες σκέψεις στους αγοραστές.

    Αυτή τη ώρα παρατηρείται ενδιαφέρον για τη μετοχή της Alpha Bank που ενισχύεται κατά 1,7%, της Αττικής κατά 1,4%, της Εθνικής περίπου 1%, της Eurobank 1,4%, με την Πειραιώς να διορθώνει στα 3,29 ευρώ.

    Πιέσεις παρατηρούνται επίσης σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, αλλά περιορισμένου εύρους, ενώ η μετοχή της Μυτιληναίος βρίσκεται περίπου 5 σεντς πριν τα 10 ευρώ.

    Στα όρια των 18 ευρώ και ελαφρώς ανοδικά του Jumbo, στα 20,50 η Μότορ Οιλ, ενώ κέρδη πάνω από 3% καταγράφεται στην Intracom, πάνω από 2% η Intralot και 1,79% η Ιντρακατ.

    Υπενθυμίζεται ότι η βραχυχρόνια στήριξη της αγοράς εντοπίζεται στις 914 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ