• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μία Ελλάκτωρ δεν φτάνει για τις 900 μονάδες

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ


    Δεν έκανε το 11 στα 11 η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να τερματίζει τις συναλλαγές στις 895,19 μονάδες και με οριακές απώλειες 0,25%.

    Τελικά, οι 900 μονάδες επιβεβαίωσαν ότι αποτελούν την ισχυρή αντίσταση της αγοράς (υψηλό στις 901), αλλά οι συναλλαγές αν και στα 52 εκατ. ευρώ έδειξαν ότι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και πως η διατήρηση πάνω από τις 900 μονάδες, που λόγω εποχικότητας δεν καθίσταται εύκολο να επιτευχθούν, παραμένει εφήμερη.

    Το γύρισμα σε Alpha, Πειραιώς, Μυτιληναίο, Εθνική και Μotor Oil, έκανε τη ‘ζημιά» στην αγορά την Τρίτη. Αντίθετα, η ανοδική αντίδραση σχεδόν 7% στην Ελλάκτωρ, δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει το κλίμα.

    Στις τράπεζες, με την μεγαλύτερη πτώση έκλεισε η Alpha Bank -1,91% με χαμηλό ημέρας -3,35% και ακολούθησαν Εθνική -1,74% και Πειραιώς -1,03% ενώ η Eurobank κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο +0,30%. Οι τράπεζες έχουν ανακάμψει από τα χαμηλά, πέρασαν τα stress tests γενικώς βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων αλλά και τις εκτιμήσεις των διοικήσεων για την πορεία του τρίτου τριμήνου 2021, με την Τράπεζα Πειραιώς να τα ανακοινώνει αύριο 4 /8 και την Εθνική στις 5 Αυγούστου

    Οι μεγάλες εισηγμένες εμφανίζουν σχετικά ικανοποιητικά κέρδη και αυξάνουν τον πήχη των προσδοκιών ενώ πλησιάζει και η νέα αξιολόγηση – αναθεώρηση του δείκτη Morgan Stanley Capital International στις 11 Αυγούστου 2021. Στο μεταξύ, με βάση τα νέα δεδομένα η Greenhill θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου του Ελλάκτωρ – σήμερα 3 Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα – με 35 εκατ. ενώ ζητάει και επιπλέον 10 εκατ. μετοχές από τις αδιάθετες ή το 3,45% του μετοχικού κεφαλαίου. Πτωτικά έκλεισε η πλειονότητα των μη τραπεζικών blue chips, με την μεγαλύτερη πτώση Μυτιληναίος -1,59%, Aegean -1,53%, Lamda -1,43%…ενώ ανοδικά ξεχώρισε ο Ελλάκτωρ με κέρδη +6,79% και ακολούθησε η Coca Cola +1,35%.

    Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ -0,73% καθώς σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση 9,728 εκατ. νέων μετοχών που προέκυψαν από την επανεπένδυση του μερίσματος με τιμή διάθεσης 11,14 ευρώ ανά μετοχή και χθεσινό κλείσιμο τα 12,29 ευρώ ενώ οι μέτοχοι που δεν επέλεξαν τη μετατροπή του μερίσματος σε μετοχές, σήμερα πληρώνονται σε μετρητά το μέρισμα.

    Σημειώνεται ότι η Sazka Group, μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΠΑΠ επέλεξε την επανεπένδυση του συνόλου των δικαιωμάτων της και πλέον κατέχει το 46,25% του συνόλου των μετοχών.

    Τέλος, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση «κλειδωμένη» στο +9,62% η Alpha Αστικά Ακίνητα με τη χρηματιστηριακή εικόνα της μετοχής να έχει βελτιωθεί καθώς οι ανακοινώσεις της Alpha Bank οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την Alpha Αστικά Ακίνητα στην πρόθεσή της να βρει στρατηγικό και να τη μετατρέψει σε επενδυτική πλατφόρμα στην αγορά ακινήτων.

    Κέρδη +19,50% και για την Intralot καθώς κέρδισε και τις προσφυγές στη Νέα Υόρκη και έτσι προχωρά η διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων.



    ΣΧΟΛΙΑ